Bučna ribanka

, 9. May 2015 | No Comments

Bučna ribanka

Ta nežna juha je pripravljena v 15-ih minutah! Limonin sok, ki ga dodaš na koncu juho osveži in zaokroži vse okuse. Če ne želiš pekoče juhe, lahko feferonček tudi izpustiš, juha bo kljub temu odlična.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 1 žlica olivnega olja
  • 10 g masla
  • 1 por
  • 2 zeleni bučki
  • 1 žlička limoninega soka
  • 0,75 l zelenjavne jušne osnove (ali vrela voda in zelenjavna jušna kocka)
  • 1 suhi feferonček ali 1 žlička čilija v prahu (neobvezno)
  • 1 šopek peteršilja
  • sol
  • poper

Bučna ribanka

PRIPRAVA

V kozici segrej olje in maslo. Dodaj na kolute narezan por in praži, da se por omehča, a ne obarva.

Bučna ribanka

Potem dodaj naribani bučki, ščepec zdrobljenega suhega feferončka in premešaj.

Bučna ribanka

Bučna ribanka

Dolij zelenjavno jušno osnovo in kuhaj približno 10 minut, da se bučka zmehča. V juho potem dodaj še limonin sok in peteršilj ter sveže mlet poper in poskusi ter dosoli, če je potrebno. Juho serviraj, potresi s peteršiljam, popopraj in postrezi.

Bučna ribanka

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply