Ta nežna juha je pripravljena v 15-ih minutah! Limonin sok, ki ga dodaš na koncu juho osveži in zaokroži vse okuse. Če ne želiš pekoče juhe, lahko feferonček tudi izpustiš, juha bo kljub temu odlična.
SESTAVINE (za 2 osebi)
- 1 žlica olivnega olja
- 10 g masla
- 1 por
- 2 zeleni bučki
- 1 žlička limoninega soka
- 0,75 l zelenjavne jušne osnove (ali vrela voda in zelenjavna jušna kocka)
- 1 suhi feferonček ali 1 žlička čilija v prahu (neobvezno)
- 1 šopek peteršilja
- sol
- poper
PRIPRAVA
V kozici segrej olje in maslo. Dodaj na kolute narezan por in praži, da se por omehča, a ne obarva.
Potem dodaj naribani bučki, ščepec zdrobljenega suhega feferončka in premešaj.
Dolij zelenjavno jušno osnovo in kuhaj približno 10 minut, da se bučka zmehča. V juho potem dodaj še limonin sok in peteršilj ter sveže mlet poper in poskusi ter dosoli, če je potrebno. Juho serviraj, potresi s peteršiljam, popopraj in postrezi.