Ekspresna bučkina tortilija pica

0 comments

Bi pico, pa nimaš ne časa, ne potrpljenja za pripravo testa? Imam rešitev! Za podlago vzemi tortilijo ter jo obloži s svojimi priljubljenimi nadevi. Od ideje do okusne, dišeče in tople pice bo poteklo manj kot 20 minut. Ti rečem, moraš poskusit!

Pri pici nisem nikoli oboževala debelega testa. Preobilica testa se mi zdi čisto nepotrebna. Če bi želela jesti kruh in z malo nadeva, bi si pripravila kos kruha z nadevom.

Tisto magično, kar naredi pico, je zame nadev. Vedno sem imela najraje prav zelenjavne, ker so za razliko od mesnih bolj domišljene, bolj presenetljive, bolj pisane. Če že, imam na svoji pici rada nekaj morskega, tunino ali morske sadeže. V Gostilnici 5-6 kg strežejo fenomenalno ribjo pico s sipinim testom in brancinom. Priporočam!

Pa pojdiva nazaj k današnji pici. Tokrat sem za podlago odličnega nadeva – bučke!, mocarela!, bazilika! – izbrala kar tortilijo. Do te ideje sem prišla postopoma. Že kar nekaj let nazaj si je Domen nekega poznega popoldneva zaželel pico, pa je za osnovo vzel toast kruh, nanj namazal nekaj paradižnikove kaše, na vrh pa nadrobil mocarelo. Ko je ta fejk pica prišla iz pečice, je odlično dišalo. Pa tudi dobra je bila. Pa vendarle preveč nasitna.

Pa je v igro prišla tortilija. Ki je ravno dovolj močna, da zdrži nadev in ne preveč debela, da bi imel občutek, da ješ kruh in nadev. Pa še en predlog – da bo tortilija najboljša kar je lahko, jo položi na vroč pekač ter nanjo pazljivo naloži nadev. Tako se bo malenkost napihnila in prebudila.

Za pripravo potrebuješ spodnje sestavine.

Nato pa pripravi bučko svojih sanj! Za osnovo uporabi tortilijo in paradižnikovo kašo ter se poigraj s svojimi najljubšimi sestavinami. Jaz sem izbrala bučke, pesto, češnjevce in sir.

Božanska je!

OGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (55 s)

Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ekspresna bučkina tortilija pica


  • Author: Barbara
  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 10 minut
  • Total Time: 20 minut
  • Yield: za 1 porcijo 1x

Description

Bi pico, pa nimaš ne časa, ne potrpljenja za pripravo testa? Imam rešitev! Za podlago vzemi tortilijo ter jo obloži s svojimi priljubljenimi nadevi. Od ideje do okusne, dišeče in tople pice bo poteklo manj kot 20 minut. Ti rečem, moraš poskusit!


Ingredients

Scale

1 tortilija
2 žlici paradižnikove kaše
60 g mocarele (1/2 velike kroglice)
½ zelene bučke
1 žlica zelenega pesta
sol, poper, olje
češnjevci
parmezan
sveža bazilika
½ žličke čilijevih kosmičev (neobvezno)


Instructions

  1. Pico pripravi: Bučko nareži na kolute in popeci na olju, kolute malo tudi posoli in popopraj. Pekač dobro segrej v pečici, segreti na 230°C. Tortilijo pazljivo položi na segret pekač, nato pa namaži s paradižnikovo kašo. Na tortilijo razporedi natrgano mocarelo, nato pa še bučko ter pesto. Dodaj sveže listke bazilike.
  2. Pico speci: Tortilijo pokapaj z oljem, nato pa peci približno 10 minut na 230°C, oziroma toliko časa, da se mocarela stopi. Tortilijo vzemi iz pečice, okrasi s češnjevci, parmezanom in svežo baziliko ter postrezi. Njam!

Notes

Ta recept naj služi kot osnova za pripravo pico po tvojem okusu. Uporabi tortilijo in paradižnikovo kašo ter se poigraj z najljubšimi nadevi.

Da bo tortilija najboljša, kar je lahko, jo položi na vroč pekač ter nanjo pazljivo naloži nadev. Tako se bo malenkost napihnila in prebudila.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.