Ekspresna bučkina tortilija pica

0 comments

Bi pico, pa nimaš ne časa, ne potrpljenja za pripravo testa? Imam rešitev! Za podlago vzemi tortilijo ter jo obloži s svojimi priljubljenimi nadevi. Od ideje do okusne, dišeče in tople pice bo poteklo manj kot 20 minut. Ti rečem, moraš poskusit!

Pri pici nisem bila nikoli oboževalka debelega testa. Preobilica testa se mi zdi čisto nepotrebna. Če bi želela jesti predvsem kruh in nekaj malega nadeva, bi si lahko pripravila le kos kruha in nadev.

Tisto magično, kar naredi pico, je zame nadev. Vedno sem imela najraje prav zelenjavne, ker so za razliko od mesnih bolj domišljene, bolj presenetljive, bolj pisane. Če že, imam na svoji pici rada nekaj morskega, tunino ali morske sadeže. V Gostilnici 5-6 kg strežejo fenomenalno ribjo pico s sipinim testom in brancinom. Priporočam!

Pa pojdiva nazaj k današnji pici. Tokrat sem za podlago odličnega nadeva – bučke!, mocarela!, bazilika! – izbrala kar tortilijo. Do te ideje sem prišla postopoma. Že kar nekaj let nazaj si je Domen nekega popoldneva zaželel pico, pa je za osnovo vzel toast kruh. Nanj je namazal nekaj paradižnikove kaše, na vrh pa nadrobil mocarelo. Ko je ta fejk pica prišla iz pečice, je odlično dišalo. Pa tudi dobra je bila. Pa vendarle preveč nasitna.

Pa je v igro prišla tortilija. Ki je ravno dovolj močna, da zdrži nadev in ne preveč debela, da bi imel občutek, da ješ le kruh in nadev. Pa še en predlog – da bo tortilija najboljša kar je lahko, jo položi na vroč pekač ter nanjo pazljivo naloži nadev. Tako se bo malenkost napihnila in prebudila.

Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

OGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (55 s)

SESTAVINE (za 1 osebo)

  • 1 tortilija
  • 4 žlice paradižnikove kaše
  • 60 g mocarele (1/2 velike kroglice)
  • ½ zelene bučke
  • 1 žlica zelenega pesta
  • sol, poper, olje
  • češnjevci
  • parmezan
  • sveža bazilika
  • ½ žličke čilijevih kosmičev (neobvezno)

PRIPRAVA

Bučko nareži na kolute in popeci na olju, kolute malo tudi posoli in popopraj. Pekač dobro segrej v pečici, segreti na 230°C. Tortilijo pazljivo položi na segret pekač, nato pa namaži s paradižnikovo kašo. Na tortilijo razporedi natrgano mocarelo, nato pa še bučko ter pesto. Dodaj sveže listke bazilike.

Tortilijo pokapaj z oljem, nato pa peci približno 10 minut na 230°C, oziroma toliko časa, da se mocarela stopi. Tortilijo vzemi iz pečice, okrasi s češnjevci, parmezanom in svežo baziliko ter postrezi. Njam!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.