Hot dog s kislim zeljem? Seveda! Da bo hot dog še bolj zanimiv, pozabi na gorčico, hot dog pripravi z nežno in zdravo omako ter tako poskusi nekaj novega. Ta hot dog je odličen s katero koli klobaso ali hrenovko, najboljša je piščančja ali telečja hrenovka.
SESTAVINE (za 2 štručki)
Sestavine za omako:
- 1/2 malega lončka navadnega ali grškega jogurta
- 1 žlica kečapa
- 1/2 žlice jabolčnega kisa
- 1/4 žličke česna v prahu ali 1/2 naribanega stroka svežega česna
- 1 majhen košček bele ali rjave čebule
- 1 majhna kisla kumarica
- 4 kapre
- 1/2 žličke sladkorja
- 1 ščepec soli
Ostale sestavine:
- 2 štručki za hot dog
- 50 g sira
- 2 hrenovki ali 2 kranjski klobasi
- 2 žlici kislega zelja
PRIPRAVA
Hrenovki ali kranjski klobasi skuhaj, odcedi in če želiš, prepraži še na ponvi. Kislo zelje speri le, če je prekislo. Sir naribaj.
Kapre, kislo kumarico in čebulo na drobno sesekljaj. V skledico daj jogurt, kečap, sesekljane kumarico, čebulo in kapre, kis, česen, sladkor in sol. Dobro premešaj z vilico ali pa kar z metlico.
Štručki prereži na pol, vsako namaži z žlico omake, vanju položi hrenovki, na hrenovko razporedi kislo zelje in sir ter pokapaj še z nekaj omake. Postrezi.