Na pravi newyorški hot dog ti ni treba iti v New York! Pripravi si ga doma in uživaj. Tej jedi da neverjeten okus karamelizirana čebula, zato si le vzemi čas in jo dobro skarameliziraj.
SESTAVINE (za 2 štručki)
Sestavine za (pekoč) gorčični preliv:
- 2 žlici gorčice
- 1/2 žlice olivnega olja
- 1/2 žličke suhih čilijevih kosmičev (neobvezno)
- 1 žlička sladke paprike v prahu
Sestavine za karamelizirano šalotko:
- 4 šalotke, narezane na ozke trakove
- 2 žlici olivnega olja
- 1 ščepec soli
- 1 žlička rjavega sladkorja
Ostale sestavine:
- 2 štručki za hot dog
- 2 hrenovki
- 1 majhen paketek pršuta
- kečap
- malo sira
PRIPRAVA
Šalotke nareži na ozke trakove in jih na žlici olja počasi začni pražiti. Šalotko posoli, potem pa, ko šalotka začne spreminjati barvo, dodaj sladkor in nadaljuj s praženjem. Ko se trakovi začnejo karamelizirati, jih prenesi na kuhinjsko brisačo, da se odvečna maščoba odcedi, šalotka pa ohladi in postane hrustljava.
Na pekač, obložen s papirjem za peko, razporedi rezine pršuta. Peci jih približno 15 minut v pečici, ogreti na 200°C. Rezine pršuta vmes enkrat obrni, potem pa pekač previdno vzemi iz pečice in jih pusti, da se ohladijo. Ohlajene – rezinice bi morale biti sedaj hrustljave – nadrobi na majhne koščke.
Gorčico daj v skodelico, ji dodaj papriko in čilijeve kosmiče ter olje in dobro premešaj. Hrenovki skuhaj v vreli vodi. Ko sta skuhani ju, če želiš, popeci tudi še na ponvi. Sir naribaj.
Hot dog štručki prereži na pol. Vsako štručko namaži z žličko gorčične omake, potem daj vanju hrenovki, nanje položi koščke pršuta, čeznjo razporedi karamelizirano šalotko, na koncu pa pokapaj še z gorčičnim prelivom in kečapom in postrezi.