Hot dog po newyorško

0 comments

Hot dog po newyorško

Na pravi newyorški hot dog ti ni treba iti v New York! Pripravi si ga doma in uživaj. Tej jedi da neverjeten okus karamelizirana čebula, zato si le vzemi čas in jo dobro skarameliziraj.

SESTAVINE (za 2 štručki)

Sestavine za (pekoč) gorčični preliv:

  • 2 žlici gorčice
  • 1/2 žlice olivnega olja
  • 1/2 žličke suhih čilijevih kosmičev (neobvezno)
  • 1 žlička sladke paprike v prahu

Sestavine za karamelizirano šalotko:

  • 4 šalotke, narezane na ozke trakove
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 ščepec soli
  • 1 žlička rjavega sladkorja

Ostale sestavine:

  • 2 štručki za hot dog
  • 2 hrenovki
  • 1 majhen paketek pršuta
  • kečap
  • malo sira

Hot dog po newyorško

Hot dog po newyorško

PRIPRAVA

Šalotke nareži na ozke trakove in jih na žlici olja počasi začni pražiti. Šalotko posoli, potem pa, ko šalotka začne spreminjati barvo, dodaj sladkor in nadaljuj s praženjem. Ko se trakovi začnejo karamelizirati, jih prenesi na kuhinjsko brisačo, da se odvečna maščoba odcedi, šalotka pa ohladi in postane hrustljava.

Hot dog po newyorško

Na pekač, obložen s papirjem za peko, razporedi rezine pršuta. Peci jih približno 15 minut v pečici, ogreti na 200°C. Rezine pršuta vmes enkrat obrni, potem pa pekač previdno vzemi iz pečice in jih pusti, da se ohladijo. Ohlajene – rezinice bi morale biti sedaj hrustljave – nadrobi na majhne koščke.

Hot dog po newyorško

Hot dog po newyorško

Gorčico daj v skodelico, ji dodaj papriko in čilijeve kosmiče ter olje in dobro premešaj. Hrenovki skuhaj v vreli vodi. Ko sta skuhani ju, če želiš, popeci tudi še na ponvi. Sir naribaj.

Hot dog po newyorško

Hot dog štručki prereži na pol. Vsako štručko namaži z žličko gorčične omake, potem daj vanju hrenovki, nanje položi koščke pršuta, čeznjo razporedi karamelizirano šalotko, na koncu pa pokapaj še z gorčičnim prelivom in kečapom in postrezi.

Hot dog po newyorško

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.