Kokosovi napihnjenčki z borovničevo marmelado

0 comments

Kokosovi napihnjenčki z borovničevo marmelado

Potrebuješ čiiiiisto malo sestavin in nekaj časa in tile kokosovi napihnjenčki bodo pred teboj! Lepo dišijo že sami po sebi, če pa jih namažeš z najljubšo marmelado, bodo pa še boljši. Ti napihnjenčki so najboljši topli, saj so takrat najbolj mehki, zato so popolni za zajtrk ali popoldansko razvajanje.

V tem receptu glavno vlogo igra kokos in skupaj s kardamomom ustvari neverjetno čudovite okuse. Zaradi kar velike količine pecilnega praška se bodo ti kupčki testa med peko čudovito napihnili. Še topli se zelo enostavno raztrgajo na polovičko, obe polovički pa potem lahko enostavno namažeš z najljubšo marmelado ali po želji celo s čokoladnim namazom in se znajdeš v kulinaričnih nebesih!

Recept za kokosove napihnjenčke sem videla pri Ali z bloga Gimme Some Oven in takoj so ujeli mojo pozornost. Izgledali so tako mehki, tako slastni in tako dišeči. V testo sem jaz dodala še malo kardamoma, jih namazala z meni trenutno najljubšo borovničevo marmelado in najina večerja takrat je bila neverjetna. Z Domnom sva bila navdušena!

Napihnjenčke lahko kasneje tudi pogreješ, a previdno – če jih preveč pogreješ in tako iz njih pobereš vso vlago, bodo pretrdi. Zato napihnjenčke segrej zelo počasi in previdno. Sicer pa jih raje pojej kar takoj, ko jih vzameš iz pečice. Tako so dobri, da ti ne bo težko, obljubim!

SESTAVINE (za 4 osebe)

  • 256 g bele pšenične moke
  • 50 g nestopljenega kokosovega olja
  • 185 g kokosovega mleka (iz kartona; ne iz pločevinke, kjer se kokosova voda in kokosovo maslo ločita)
  • 3 žličke pecilnega praška
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke kardamoma (neobvezno)
  • (borovničeva) marmelada

PRIPRAVA

V večjo posodo presej moko, pecilni prašek, kardamom in sol. Dobro premešaj. Dodaj kokosovo maslo – naj ne bo stopljeno, ne sme pa biti pretrdo. Maslo z vilico ali pa čistimi rokami umešaj v moko, da dobiš grudice.

Kokosovi napihnjenčki z borovničevo marmelado

Dolij kokosovo mleko in najprej premešaj z vilico, potem pa z rokami oblikuj v testo. Testo vzemi iz posode in ga nežno pregneti v voljno testo – ne gneti preveč, da napihnjenči potem ne bodo pretrdi.

Kokosovi napihnjenčki z borovničevo marmelado

Testo razvaljaj 1 centimeter debelo, potem pa vzemi majhen kozarček ali pa večje modelčke za piškote – moji so bili premera 3 cm – in izoblikuj napihnjenče. Preostalo testo ponovno razvaljaj – čim manj, da ne bodo pretrdi – in naredi napihnjenčke, vse dokler ne porabiš vsega testa.

Kokosovi napihnjenčki z borovničevo marmelado

Napihnjenčke prenesi na pekaš in peci približno 10 minut v pečici, ogreti na 220°C.

Kokosovi napihnjenčki z borovničevo marmelado

Postrezi še tople! Kar s prsti jih raztrgaj na pol, namaži z marmelado, ponovno sestavi in uživaj!

Kokosovi napihnjenčki z borovničevo marmelado

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.