Nekaj sladkega bi, pa da ni preveč kalorično, ampak vseeno odlično … Že vem! Tole čokoladno kremo bom! Priprava je resnično enostavna, sladica izgleda prav lepo, pa še zdrava je. Idealna za pripravo tudi v zadnjem trenutku.
Rada imam enostavne sladice, če pa so dobre, je pa še boljše. Tale čokoladna krema je fantastična! Ravno prav kremasta. Ravno prav čokoladna. Ravno prav osvežujoča. Fantastična! Pa še brez vse tiste smetane je. 😉
Namesto javorjevega sirupa lahko uporabiš tudi med, agavin sirup ali pa mleti sladkor.
Če ti je ne uspe pojesti v istem dnevu, v hladilniku zdrži tudi tri dni. Prav zato jo lahko pripraviš tudi vnaprej. Le okraševanja se raje loti pred postrežbo, bo lepše izgledalo.
SESTAVINE (za 2 osebi)
- 2,5 dcl grškega jogurta + 2 žlici za okras
- 50 g temne čokolade + za okras
- 2 žlici javorjevega sirupa
- 1 žlička vanilijeve esence
- 90 ml mleka
PRIPRAVA
Mleko segrej in v njem stopi čokolado. Mleko naj ne zavre.
V stopljeno čokoladno mešanico umešaj javorjev sirup in vanilijevo esenco in premešaj. Grški jogurt prenesi v skodelico in vanj nežno umešaj čokoladno mešanico.
Grški jogurt prenesi v skodelici in za uro postavi v hladilnik.
Pred postrežbo pripravi čokoladne ostružke. Naredi jih z nožem – z njim popraskaj po čokoladi, da dobiš majhne ostružke.
Čokoladno kremo okrasi z žlico grškega jogurta in čokoladnimi ostružki, postrezi in uživaj!