Pekoča kremasta piščančja juha s špinačo

, 6. Jun 2016 | No Comments

Pekoča kremasta piščančja juha s špinačo

Opa! Če so juhe kremaste, pekoče in nasitne, so resnično odlične. Ta juha je poleg tega že zdrava, pripravljena pa je iz predhodno kuhane piščančje osnove in piščančjega mesa. Juho postrezi s kosom kruha, naan kruhom ali tortilijevimi trakci.

Priprava te juhe ni zapletena, čeprav potrebuješ malo več časa. Najprej pripravi piščančjo jušno osnovo. Meso, ki se je kuhalo v juhi, poberi s kosti in uporabi v tem receptu.

Juho lahko pripraviš tudi vnaprej in ko kasneje le pogreješ, okrasiš s peteršiljem in mlado čebulico ter postrežeš. Juho lahko tudi zamrzneš in jo, ko si je zaželiš, le odtajaš ter pogreješ.

Juha čudovito pogreje, saj je pekoča in topla. Ker vsebuje piščančje meso in kokosovo mleko je nasitna, ker vsebuje tudi špinačo, pa še zdrava. Odlična je!

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 1 skodelica kuhanega piščančjega mesa
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 svež feferon
  • 0,75 l piščančje jušne osnove
  • 2 mladi čebulici
  • 1 pest sveže špinače
  • 2 vejici svežega peteršilja ali koriandra
  • 1 velika žlica curry paste
  • 1 dcl kokosovega mleka

Pekoča kremasta piščančja juha s špinačo

Špinača s hruško, granatnim jabolkom in lešniki

PRIPRAVA

V kozici segrej žlico olja in na segretem zmehčaj sesekljani čebulici – zelenje ene čebulice prihrani in skoraj cel narezan feferon.

Pekoča kremasta piščančja juha s špinačo

Na zmehčano čebulico daj curry pasto in premešaj ter kuhljaj še minuto.

Pekoča kremasta piščančja juha s špinačo

Potem v kozico zlij piščančjo jušno osnovo in kokosovo mleko ter kuhljaj, da dobiš kremasto juho. Po 10-ih minutah v juho umešaj špinačo in natrgano kuhano piščančje meso in kuhaj še nekaj minut, da se meso segreje. Juho poskusi in dodelaj, če je potrebno.

Pekoča kremasta piščančja juha s špinačo

Juho serviraj v skodelico, okrasi z zelenim delom čebulice, peteršiljem ali koriandrom, preostankom feferona in rezino limete ter postrezi.

Pekoča kremasta piščančja juha s špinačo

Print Friendly, PDF & Email
Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+

Leave a Reply