Opa! Če so juhe kremaste, pekoče in nasitne, so resnično odlične. Ta juha je poleg tega že zdrava, pripravljena pa je iz predhodno kuhane piščančje osnove in piščančjega mesa. Juho postrezi s kosom kruha, naan kruhom ali tortilijevimi trakci.
Priprava te juhe ni zapletena, čeprav potrebuješ malo več časa. Najprej pripravi piščančjo jušno osnovo. Meso, ki se je kuhalo v juhi, poberi s kosti in uporabi v tem receptu.
Juho lahko pripraviš tudi vnaprej in ko kasneje le pogreješ, okrasiš s peteršiljem in mlado čebulico ter postrežeš. Juho lahko tudi zamrzneš in jo, ko si je zaželiš, le odtajaš ter pogreješ.
Juha čudovito pogreje, saj je pekoča in topla. Ker vsebuje piščančje meso in kokosovo mleko je nasitna, ker vsebuje tudi špinačo, pa še zdrava. Odlična je!
SESTAVINE (za 2 osebi)
- 1 skodelica kuhanega piščančjega mesa
- 1 žlica olivnega olja
- 1 svež feferon
- 0,75 l piščančje jušne osnove
- 2 mladi čebulici
- 1 pest sveže špinače
- 2 vejici svežega peteršilja ali koriandra
- 1 velika žlica curry paste
- 1 dcl kokosovega mleka
PRIPRAVA
V kozici segrej žlico olja in na segretem zmehčaj sesekljani čebulici – zelenje ene čebulice prihrani in skoraj cel narezan feferon.
Na zmehčano čebulico daj curry pasto in premešaj ter kuhljaj še minuto.
Potem v kozico zlij piščančjo jušno osnovo in kokosovo mleko ter kuhljaj, da dobiš kremasto juho. Po 10-ih minutah v juho umešaj špinačo in natrgano kuhano piščančje meso in kuhaj še nekaj minut, da se meso segreje. Juho poskusi in dodelaj, če je potrebno.
Juho serviraj v skodelico, okrasi z zelenim delom čebulice, peteršiljem ali koriandrom, preostankom feferona in rezino limete ter postrezi.