Piščančja jušna osnova

, 21. Apr 2016 | No Comments

Piščančja jušna osnova

Piščančja jušna osnova je čudovita. Iz nje lahko pripraviš različne! juhe (da, ne le tiste z jušnimi rezanci ali ribano kašo!), lahko pa jo uporabiš tudi pri kuhanju namesto vode in jušne kocke. Rižote s tako osnovo so res fenomenalne.

Čeprav večino časa pripravljam zelenjavno jušno osnovo, sem se priprave piščančje jušne osnove lotila z namenom. Z jušno osnovo in kuhanim piščančjih mesom sem namreč pripravila kar dva dodatna recepta:

Juho=jušno osnovo, ki mi je ostala, pa sem kasneje uporabila pri kuhanju, nekaj pa sem jo enostavno le spila – res je odlična!

SESTAVINE (za približno 3-4 litre juhe in 1 krožnik piščančjega mesa):

  • 4 kosi piščančjih stegen
  • 1 piščančja kračka
  • 1 por
  • 1 steblo zelene
  • 1 manjši koromač
  • 1/2 paradižnika
  • 1 rjava čebula
  • 5 korenjev
  • 1 šopek svežega peteršilja
  • 5 zrn popra
  • 1 žlička soli
  • približno 4 litre vode

Piščančja jušna osnova

Piščančja jušna osnova

PRIPRAVA

Piščančje meso splakni pod tekočo mrzlo vodo, potem pa popivnaj s kuhinjsko papirnato brisačko. Vso zelenjavo operi in nareži na približno enako velike kose.

Piščančja jušna osnova

V veliko posodo zloži vso zelenjavo.

Piščančja jušna osnova

Potem pa nanjo razporedi vse meso.

Piščančja jušna osnova

Dodaj še poprova zrna. V posodo nalij mrzlo vodo ter …

Piščančja jušna osnova

… posodo postavi na srednje velik ogenj. Kuhaj približno 40 minut oziroma toliko časa, da meso kar odpade s kosti. Juho poskusi in dosoli, če je potrebno.

Piščančja jušna osnova

Juho precedi.

Piščančja jušna osnova

Ko se meso malo ohladi, s kosti poberi vse meso in ga uporabi v solati, sendviču ali pa juhi.

Piščančja jušna osnova

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply