Ole! Pripravi si piščančjo mehiško juho s tortilija čipsom in se počuti kot v Mehiki! Ta juha je polna okusov, različnih tekstur in je neverjetno okusna. Tudi dobro pogreje. Za osnovo pripravi piščančjo jušno osnovo, potem pa na hitro še to juho.
Priprava te juhe ni zapletena, čeprav potrebuješ malo več časa. Najprej pripravi piščančjo jušno osnovo. Meso, ki se je kuhalo v juhi, poberi s kosti in uporabi v tem receptu. K juhi sem za več okusa in da bo še bolj zdrava dodala nekaj avokada, ti pa ga dodaj, če želiš.
Čips se tekočine hitro napije, zato ga dodaj tik pred postrežbo. Juho lahko pripraviš vnaprej, z vsemi dobrotami pa jo okrasi in dodelaj kasneje, pred postrežbo. Juha je odlična tudi brez čipsa, tako da ga lahko brez slabe vesti tudi izpustiš.
SESTAVINE (za 2 osebi)
- 1 skodelica piščančjega mesa
- 1 žlica olivnega olja
- 1 svež feferon
- 1 mlada čebula
- 1 žlička mletega kumina
- 1 žlička čilija v prahu
- sol
- poper
- 1 dcl paradižnikove kaše
- 0,75 l piščančje jušne osnove
- 1 pest torilija čipsa
- 1/2 avokada
- 1 kos sira
- peteršilj
- 1/2 limete
PRIPRAVA
V kozici segrej olje in na segretega stresi mlado čebulo. Dodaj kumin, čili in feferon ter malo soli in popra ter praži minuto ali dve, da se mlada čebula zmehča.
Na prepraženo zelenjavo daj paradižnikovo kašo in premešaj ter kuhaj še nekaj minut.
Potem v kozico zlij piščančjo jušno osnovo, dobro premešaj in kuhaj toliko časa, da ponovno zavre. Kuhaj približno 5 minut, potem pa dodaj piščančje meso in kuhaj še nekaj minut, da se meso segreje. Juho poskusi in dosoli in dopopraj, če je potrebno.
Juho serviraj na krožnik, vanjo zdrobi čips, okrasi z naribanim sirom, nekaj listki peteršilja in limetami. Dodaj še na rezine narezan avokado, ga malo popopraj ter juho postrezi.