Rezanci v kremni veganski omaki s špinačo

0 comments

Kremaste omake so najboljše prijateljice testeninam, še posebej pa rezancem. Nič ni boljšega v življenju kot skodelica toplih, dišečih rezancev v svilnati kremasti omaki, ki je oblila rezance po vsej površini … mmmm, enostavno njam! Današnja kremasta omaka pa ni le odlična, ampak tudi veganska.

Pašta za kosilo! Juhu! Čeprav obožujem vse vrste hrane, se pašta kosil še posebej veselim. Obožujem rezance, fusile, školjkice, špagete. Čisto vseeno mi je, kakšne oblike so testenine. Ključ je v omaki. Ta mora biti tista prava. Tista, ki testenine naredi resnično odlične.

Obožujem pašto s paradižnikovimi omakami, zadnje čase se navdušujem nad pesti, testenine pa so odlične tudi “le” z dobrim olivnim oljem, kaprami, v olje vloženimi sušenimi paradižniki in baziliko. Njam! Zelo visoko na lestvici mojih najodličnejših omak pa je tudi kremna omaka, predstavljena v današnjem receptu.

Današnji recept je v celoti veganski, saj ne vsebuje nobenih mlečnih sestavin – kremasto teksturo dajo omaki indijski oreščki, olivno olje in mandljevo mleko. Da pa bo omaka resnično kremasta, potrebuješ dober sekljalnik. Sekljalnik, ki zaradi svoje moči namočene indijske orešče, olje in mleko združi v božansko kremasto omako, ki le čaka tople, pravkar skuhane rezance. Če pa jim družbo dela še špinača in česen, pa je božanski okus zagotovoljen. Inspiracijo za recept sem našla pri Lindsay s Pinch of Yum.

Recept je narejen v sodelovanju z Delimano Slovenija in sekljalnikom Clarity Pro, ki mi je omogočil, da sem pripravila to odlično, za vse prste obliznit omako! Poskusi jo tudi ti!

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za kremno omako:

 • 150 g indijskih oreščkov
 • 125 ml mandljevega mleka
 • 1 strok česna
 • 1 žlička soli
 • 60 ml olivnega olja
 • 1 žlička limoninega soka

Ostale sestavine:

 • 200 g rezancev
 • 2 veliki pesti mlade špinače
 • 1 žlica olivnega olja
 • 2 stroka česna
 • sol
 • poper

Rezanci z gobjim bolonjezom

PRIPRAVA

Indijske oreščke vsaj dve uri ali čez noč namakaj v vodi.

Kremna veganska omaka s špinačo

Oreščke splakni, stresi v mešalnik, dodaj vse ostale sestavine za kremno omako in …

Kremna veganska omaka s špinačo

… vse zmiksaj v kremno omako. Omako poskusi in dodelaj, če je potrebno.

Kremna veganska omaka s špinačo

Rezance skuhaj v osoljeni vreli vodi glede na navodila na embalaži. V ponvi segrej olje in na segretem olju na hitro zmehčaj sesekljan česen. Dodaj špinačo, vse posoli in kuhaj, da špinača ovene.

Kremna veganska omaka s špinačo

Kuhane rezance odcedi – nekaj vode prihrani!, pokapaj z nekaj kapljicami olja in premešaj. Prilij omako in špinačo in dobro premešaj. Dodaj še nekaj vode, v kateri so se kuhali rezanci, da se omaka lepo razporedi po vseh rezancih.

Rezance serviraj, radodarno potresi s sveže mletim poprom in takoj postrezi.

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.