Ta nežna omaka te bo navdušila! Zmehčan česen omako čudovito posladka, paradižnički pa osvežijo. Jed lahko okrasiš s poljubno dišavnico; peteršiljem ali baziliko. Za to jed med testeninami uporabi špagete, izberi med polnozrnatimi, pirinimi ali navadnimi pšeničnimi špageti.
SESTAVINE (za 2 osebi)
- 200 g špagetov
- 0,5 dcl olivnega olja
- 4 stroki česna
- 0,5 dcl belega vina
- 1 pest češnjevih paradižnikov
- 1 mala pest špinače
- svež peteršilj ali bazilika
- sol
- poper
POSTOPEK
Česen olupi in nareži na lističe. Češnjevce nareži na polovičke. Špinačo operi in osuši. V osoljeni vodi skuhaj špagete po navodilih na embalaži.
Na segreti žlici olja približno minuto praži česen. Pazi, da se ti ne zažge ali obarva, mora se le zmehčati. Dodaj špinačo in vino ter posoli ter dobro popopraj. Ko alkohol izpari, dodaj še paradižnike …
… in preostalo olje, počakaj 20 sekund, da se segreje, dodaj odcejene špagete in dobro premešaj. Špagete serviraj na krožnik in okrasi s peteršiljem ter takoj postrezi.
Deliciozno 🙂
Res je! 😀