Zelenjavni ražnjiči z avokadovo pomako

0 comments

To je recept za navdušujoče, okusa polne in barvite zelenjavne ražnjiče. Skrivnost sočnih in odličnih ražnjičev je v kombinaciji vsakdanjih začimb, ki jih najdeš v vsaki kuhinji. Poleg postrezi s kremasto, dišečo in barvito zeleno avokadovo pomako. Ja, pikniki ne bodo nikoli več enaki!

Vsi smo v življenju že kdaj jedli zelenjavne ražnjiče brez okusa, tiste dolgočasne, čisto nič slastne in takooo neprivlačne, S tem receptom so ti dnevi preteklost. Pred teboj je odličen recept za slastne zelenjavne ražnjiče, ki bodo všeč tako veganom, vegetarijancem in vsejedcem. Obljubim!

Taki lepi pisani ražnjiči so prava paša za oči. Ko jih daš na gril ploščo ali pa gril ponev, bodo vsi pogledi uprti vanje. Da ne omenjam niti vonjav, ki začarajo. Res je, zelenjava lahko z nekaj pomoči začimb prav fantastično zasije. Poskusi!

Še nekaj informacij za pripravo odličnih zelenjavnih ražnjičev:

  • Da se lesene palčke za ražnjiče ob peki ne bodo zažgale, jih za pol ure namoči v mrzli vodi.
  • Zelenjavo lahko mariniraš med 15 minut do enega dneva, več pa raje ne.
  • V skrajnem primeru, da pripraviš preveč zelenjave, je nikar ne zavrzi, ampak pripravi domači ratatuille – recept najdeš na podstrani Ratatuille.
  • Gobe morajo biti dobro pečene, zato pazljivo!
  • Zelenjava bo ob mariniranju spustila nekaj tekočine, te pa nikar ne zavrzi, ampak jo uporabi pri peki, da bodo ražnjiči ostali lepo sočni.
  • Če želiš popolnoma veganski obrok, iz pomake izpusti grški jogurt ter dodaj le malo več vode.

Priprava te jedi je nadvse zabavna. Za pripravo potrebuješ spodnje sestavine.

Zelenjavo nareži na približno enako velike kose in jo mariniraj vsaj 15 minut. Pripravi še pomako.

Zelenjavo razporedi na palčke v poljubnem zaporedju.

Speci jih na grilu ali na gril plošči. Vmes jih premaži s tekočino, ki jo je zelenjava spustila ob mariniranju.

Ražnjiče še tople postrezi z avokadovo pomako!

Za lažjo pripravo tega recepta si poglej še video priprave.

OGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (55 s)

Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Zelenjavni ražnjiči z avokadovo pomako


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 45 minut
  • Yield: za približno 10 ražnjičev

Description

To je recept za navdušujoče, okusa polne in barvite zelenjavne ražnjiče. Skrivnost sočnih in odličnih ražnjičev je v kombinaciji vsakdanjih začimb, ki jih najdeš v vsaki kuhinji. Poleg postrezi s kremasto, dišečo in barvito zeleno avokadovo pomako. Ja, pikniki ne bodo nikoli več enaki!


Ingredients

Scale

Sestavine za ražnjiče:

  • 2 manjši zeleni bučki
  • 5 gobic
  • 1 zelena paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rdeča čebula
  • 1 pest češnjevcev
  • 1 žlička soli
  • ½ žličke česna v prahu
  • ½ žličke popra
  • ½ žličke mlete paprike
  • 4 žlice olja
  • ½ žliče sesekljanega svežega (ali suhega) rožmarina

Sestavine za pomako:

  • 1 avokado
  • 1 šopek peteršilja
  • ½ žličke soli
  • ¼ žličke česna v prahu
  • ¼ žličke popra
  • sok 1 limete (ali limone)
  • 1 žlica grškega jogurta
  • voda po potrebi

Instructions

  1. Zelenjavo mariniraj: Vso zelenjavo nareži na enako velike kose, jo stresi v skledo, posoli, popopraj, dodaj česen v prahu in mleko papriko ter olje in dobro premešaj kar s čistimi rokami. Pusti jo marinirati vsaj 15 minut.
  2. Pomaka: Vse sestavine za pomako dobro zmiskaj – dodaj toliko vode, da dobiš gostoto pomake, ki ti ustreza.
  3. Zelenjavo speci: Zelenjavo razporedi na palčke, nato pa jo popeci. Vmes ražnjiče premaži s tekočino, ki jo zelenjava spusti ob mariniranju.
  4. Postrezi: Ražnjiče še tople postrezi z avokadovo pomako!

Notes

Da se lesene palčke za ražnjiče ob peki ne bodo zažgale, jih za pol ure namoči v mrzli vodi.

Zelenjavo lahko mariniraš med 15 minut do enega dneva, več pa raje ne.

V skrajnem primeru, da pripraviš preveč zelenjave, je nikar ne zavrzi, ampak pripravi domači ratatuille – recept najdeš na podstrani Ratatuille.

Gobe morajo biti dobro pečene, zato pazljivo!

Zelenjava bo ob mariniranju spustila nekaj tekočine, te pa nikar ne zavrzi, ampak jo uporabi pri peki, da bodo ražnjiči ostali lepo sočni.

Če želiš popolnoma veganski obrok, iz pomake izpusti grški jogurt ter dodaj le malo več vode.

  • Prep Time: 30 minut
  • Cook Time: 15 minut

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.