Zelenjavni ražnjiči z avokadovo pomako

, 3. Jul 2018 | No Comments

To je recept za nikakor dolgočasne, ampak za navdušujoče, okusa polne in barvite zelenjavne ražnjiče! Skrivnost je v kombinaciji začimb, ki so čisto navadne in jih najdeš v vsaki kuhinji. Poleg postrezi s kremasto, dišečo in barvito zeleno pomako. Jap, pikniki ne bodo nikoli več enaki!

Vsi smo v življenju že kdaj jedli zelenjavne ražnjiče brez okusa! Take, ki so dolgočasni, čisto nič slastni in takooo neprivlačni! No, ti dnevi so preteklost. Pred teboj je odličen recept za slastne zelenjavne ražnjiče, ki bodo všeč tako veganom, vegetarijancem in vsejedcem. Obljubim!

Taki lepi pisani ražnjiči so lahko prava paša za oči. Ko jih daš na gril ploščo ali pa gril ponev, bodo vsi pogledi uprti vanje. Da ne omenjam niti vonjav, ki začarajo. Res je, zelenjava lahko z nekaj pomoči začimb prav fantastično zasije. Poskusi!

Še nekaj informacij za pripravo odličnih zelenjavnih ražnjičev:

  • Da se palčke za ražnjiče ob peki ne bodo zažgale, jih za pol ure namoči v mrzli vodi.
  • Zelenjavo lahko mariniraš med 15 minut do enega dneva, več pa raje ne.
  • V skrajnem primeru, da pripraviš preveč zelenjave, je nikar ne zavrzi, ampak pripravi domači ratatuille – recept najdeš na podstrani Ratatuille.
  • Gobe morajo biti dobro pečene, zato pazljivo!
  • Zelenjava bo ob mariniranju spustila nekaj tekočine, te pa nikar ne zavrzi, ampak jo uporabi pri peki, da bodo ražnjiči ostali lepo sočni.
  • Če želiš popolnoma veganski obrok, iz pomake izpusti grški jogurt ter dodaj le malo več vode.

Pozor: Če pri pripravi pomake grškega jogurta ne uporabiš, je recept primeren za vegansko dieto.

Za lažjo pripravo tega recepta si poglej še video priprave. Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

OGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (57 s)

SESTAVINE (za približno 10 ražnjičev)

Sestavine za ražnjiče:

  • 2 manjši zeleni bučki
  • 5 gobic
  • 1 zelena paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rdeča čebula
  • 1 pest češnjevcev
  • 1 žlička soli
  • ½ žličke česna v prahu
  • ½ žličke popra
  • ½ žličke mlete paprike
  • 4 žlice olja
  • ½ žliče sesekljanega svežega (ali suhega) rožmarina

Sestavine za pomako:

  • 1 avokado
  • 1 šopek peteršilja
  • ½ žličke soli
  • ¼ žličke česna v prahu
  • ¼ žličke popra
  • sok 1 limete (ali limone)
  • 1 žlica grškega jogurta (neobvezno)
  • voda po potrebi

 PRIPRAVA

Vso zelenjavo nareži na enako velike kose. Vse stresi v skledo, posoli, popopraj, dodaj česen v prahu in mleko papriko ter olje in dobro premešaj kar s čistimi rokami. Pusti vsaj 15 minut marinirati.

Vse sestavine za pomako dobro zmiskaj – dodaj toliko vode, da dobiš gostoto pomake, ki ti ustreza.

Zelenjavo razporedi na palčke, …

… nato pa jih popeci.

Vmes jih premaži s tekočino, ki jo zelenjava spusti ob mariniranju.

Ražnjiče postrezi še tople z avokadovo pomako!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply