Bučni pomfrit

, 28. Jan 2016 | No Comments

Tale pomfrit me je pa resnično presenetil! Mislim, da sem se v buče že kar malo zaljubila – tako vsestranske so, da je kar neverjetno. Nikar se ne boj in ne zmajuj z glavo, dokler ne poskusiš. 😉

Mehke, ravno prav sladke in neverjetno okusne! Okus te bo resnično presenetil, mene je že.

Bučne palčke lahko, če se držiš ločevalne diete, postrežeš na sadno-zelenjavni dan skupaj s solato in gorčično-balzamičnim prelivom (recept za preliv najdeš tukajle).

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 1/2 srednje velike muškatne buče
  • 1/2 žličke mletega česna
  • 1/4 žličke cimeta
  • 1/2 žličke soli
  • malo soli (če imaš kristalnega) za posip
  • 2 žlici olivnega olja

Bučne palačinke

PRIPRAVA

Bučo nareži na palčke.

Najprej nareži tanke kolute.

Bučni pomfrit

Potem kolutam odreži konce, da dobiš kvadrate/pravokotnike.

Bučni pomfrit

Kvadrate potem nareži na tanke palčke.

Bučni pomfrit

Nikar ne zavrži koncev. Tudi te olupi in dodaj k palčkam.

Bučni pomfrit

Na krožnik zlij olje in vanj umešaj sol, cimet in česen.

Bučni pomfrit

Vanj stresi palčke in premešaj. Odišavljene palčke prenesi na pekač, obložen s papirjem za peko …

Bučni pomfrit

… in jih najprej peci 15 minut v pečici, ogreti na 175°C, potem pa še 5 minut v pečici, ogreti na 200°C.

Bučni pomfrit

Pečen bučni pomfrit potresi s soljo in enostavno le uživaj.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply