
Tale pomfrit me je pa resnično presenetil! Mislim, da sem se v buče že kar malo zaljubila – tako vsestranske so, da je kar neverjetno. Nikar se ne boj in ne zmajuj z glavo, dokler ne poskusiš. 😉
Mehke, ravno prav sladke in neverjetno okusne! Okus te bo resnično presenetil, mene je že.
Bučne palčke lahko, če se držiš ločevalne diete, postrežeš na sadno-zelenjavni dan skupaj s solato in gorčično-balzamičnim prelivom (recept za preliv najdeš tukajle).
SESTAVINE (za 2 osebi)
- 1/2 srednje velike muškatne buče
- 1/2 žličke mletega česna
- 1/4 žličke cimeta
- 1/2 žličke soli
- malo soli (če imaš kristalnega) za posip
- 2 žlici olivnega olja

PRIPRAVA
Bučo nareži na palčke.
Najprej nareži tanke kolute.

Potem kolutam odreži konce, da dobiš kvadrate/pravokotnike.

Kvadrate potem nareži na tanke palčke.

Nikar ne zavrži koncev. Tudi te olupi in dodaj k palčkam.

Na krožnik zlij olje in vanj umešaj sol, cimet in česen.

Vanj stresi palčke in premešaj. Odišavljene palčke prenesi na pekač, obložen s papirjem za peko …

… in jih najprej peci 15 minut v pečici, ogreti na 175°C, potem pa še 5 minut v pečici, ogreti na 200°C.

Pečen bučni pomfrit potresi s soljo in enostavno le uživaj.

