Burger s scufanim piščancem

, 30. Mar 2015 | No Comments

Burger s scufanim piščancem

Danes pozabi na pleskavico, pripravi si burger s scufanim piščancem. Začimbe in paradižnikova omaka bodo dolgočasnega piščanca spremenile v okusno poslastico. V burger ali tortilijo si naloži še nekaj sveže zelenjave, dodaš pa lahko tudi rezine avokada. Čista zmaga!

OGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (1 min)

SESTAVINE

Sestavine za scufanega piščanca:

  • 1 žlica olivnega olja
  • 1/2 čebule
  • 2 stroka česna
  • 1 par piščančjih prsi
  • 3 dcl paradižnikove kaše
  • 1 žlička suhega rožmarina
  • 1/2 žličke kumina
  • 3 žličke čilija v prahu (neobvezno)
  • sol
  • poper
  • 1 žlička limetinega ali limoninega soka

Ostale sestavine:

  • 1 mala sveža kumara
  • 1 paradižnik
  • 6 listov zelene solate
  • 1/2 avokada

PRIPRAVA

Najprej pripravi bombetke – seveda jih lahko tudi kupiš, a poskusi jih pripraviti doma.

Burger bombetke

Scufanega piščanca pripravi na naslednji način. V kozici segrej žlico olivnega olja, na njem pa prepraži sesekljano čebulo. Medtem, ko se čebula praži (naj le postekleni, ne pusti, da se obarva), piščanca splakni pod mrzlo vodo, obriši s papirnato brisačko in na obeh straneh dobro nasoli in popopraj ter potresi z mletim kuminom.

Burger s scufanim piščancem

V skodelici zmešaj paradižnikovo kašo, ostale začimbe, sol in poper ter nariban česen, potem pa dodaj še limetin sok.

Burger s scufanim piščancem

Ko čebula postekleni, na njej na obeh straneh prepraži piščančje prsi, približno 4 minute na vsaki strani. Ko se meso prepraži, dodaj paradižnikovo omako in premešaj, da omaka objame vse meso.

Burger s scufanim piščancem

Pokrij s pokrovko in kuhaj približno pol ure, vmes večkrat premešaj in meso tudi obrni. Po 30-ih minutah kuhanja piščančje prsi prenesi na desko. Z dvema vilicama meso scufaj na trakce, …

Burger s scufanim piščancem

… te pa vrni nazaj v omako. Dobro premešaj in kuhaj še nekaj minut, da se omaka dobro oprime vseh scufanih koščkov mesa.

Solato nareži na trakove, kumaro in paradižnik ter avokado pa na rezine. Bombetko prereži in jo začni sestavljati, najprej na spodnji del bombetke razporedi solato, nanjo piščančje trakove, …

Burger s scufanim piščancem

… čez pa še rezino paradižnika in rezinice sveže kumare in avokada.

Burger s scufanim piščancem

Pokrij z bombetkinim pokrovom in postrezi. Ker je vsebina bombetke zelo mehka, se pripravi na umazane roke. A brez skrbi – zagriznji vanjo in uživaj, potem se pa le umij okoli ust.

Burger s scufanim piščancem

Print this pagePin on PinterestShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone

Leave a Reply