Gamberovi polpeti z zelenjavo na solati z avokadovim prelivom

, 16. Jun 2015 | No Comments

Gamberovi polpeti z zelenjavo na solati z avokadovim prelivom

Mali polpetki polni gamberov in zelenjave so prava mala poslastica. Serviraj jih v kruhovi bombici ali pa kar na solatni posteljici. Avokadov preliv se s polpetkami čudovito ujema, zato ga le vključi v jed. Namesto gamberov lahko uporabiš tudi tunino iz konzerve.

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za polpetke:

  • 200 g gamberov (lahko odmrznjenih, stehtaj odmrznjene)
  • 1 pest sveže blitve ali špinače
  • 1/2 zelene bučke
  • 1/2 mlade čebule
  • 1 strok česna
  • 1 jajce
  • 6 žlic drobtin
  • 1 šopek svežega peteršilja
  • 1 žlička (kajenskega) popra
  • 1/2 žličke čilija v prahu (neobvezno)
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke naribane limonine lupinice

Sestavine za avokadov preliv:

  • 1/2 avokada
  • 0,5 dcl vode
  • 2 žlici limoninega soka
  • 1/2 stroka česna
  • 2 ščepca soli
  • poper

Ostale sestavine

  • 2 veliki pesti solate
  • olivno olje

Gamberovi polpeti z zelenjavo na solati z avokadovim prelivom

PRIPRAVA

Bučko naribaj in pusti 5 minut, da spusti vodo. Blitvo, peteršilj in čebulo sesekljaj. Česen naribaj. Gambere grobo sesekljaj.

V posodo z grobo sesekljanimi gamberi ožemi bučko, dodaj sesekljano blitvo in, peteršilj in čebulo ter nariban česen. Dodaj razžvrkljano jajce, poper, čili in sol ter naribano limonino lupinico. Dodaj še 4 žlice drobtin in dobro zmešaj. Z mokrimi rokami oblikuj kroglice, velike kot žogice za golf. Na krožniček daj preostali dve žlici drobtin in v njih povaljaj vsako kroglico posebej in jo s prsti nežno potapkaj v male okrogle diske. Iz te mase lahko narediš približno 8 manjših diskov. Še enkrat jih povaljaj v drobtinah, potem pa jih preloži na krožnik in shrani v hladilniku za približno 15 minut.

Vse sestavine za preliv prenesi v misker in zmešaj v kremast preliv. Poskusi, če je dovolj slano ali kislo.

Solato operi in dobro osuši.

V večji ponvi segrej tri žlice olja in na segretem na obeh straneh popeci gamberove polpetke, približno 3 minute na stran.

Na krožnik razporedi solato, nanjo položi polpetke in čez prelij avokadov preliv. Potresi z natrgano vejico peteršilja in postrezi.

Gamberovi polpeti z zelenjavo na solati z avokadovim prelivom

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply