Ti je zmanjkalo idej za odličen zajtrk ali lahko večerjo? Predlagam, da čim prej pripraviš to omleto, ker je čudovita! Za pripravo omlete ne potrebuješ mleka in moke, potrebuješ le jajce. Vanjo položi nekaj zelenjave in feto ter se predaj užitkom.
Ta omleta je res super. Pripravljena je v res kratkem času, za pripravo potrebuješ manj kot deset minut. Pripravi jo za zajtrk ali kosilo, kakor ti bolj ustreza.
Nadev v tej omleti je fina kombinacija mehke in dišeče bučke, sladkih paradižnikov in slane fete – skupaj so res enkratni. Poleg te božanske omlete postrezi z malo solate, kruhom ali svežim sadjem.
Ta odličen recept je narejen v sodelovanju z Lidl Slovenija. Uporabila sem njihove sestavine, ki so odlične. Hvala, Lidl ekipa! 🙂
SESTAVINE (za 2 osebi)
- 4 jajca
- 1 zelena bučka
- 1 košček rdeče čebule
- sol
- poper
- origano
- olje
- 50 g fete
- 6 kosov sušenih in v olje vloženih paradižnikov
PRIPRAVA
Bučko naribaj ali nareži na tanke kolute. Paradižnike nareži na manjše koščke.
V ponvi segrej žlico olja in na segretem počasi naprej zmehčaj sesekljano čebulo, potem pa še bučko. Posoli, popopraj in odišavi z origanom ter praži, da se bučke zmehčajo. Odstrani jih iz ponve in shrani na toplem.
Dve jajci dobro razžvrkljaj ter ju malo posoli in popopraj.
V isti ponvi od prej segrej nekaj dodatnih kapljic olja, ter na segretega vlij jajca. Razporedi jih po ponvi in na nizkem ognju peci, da zakrknejo ter da dobiš omleto. Omleto nežno in počasi odlepi od dna ponve.
Na že skoraj čisto zakrknjeno omleto na polovico razporedi bučke, nanje razdrobi polovico fete in okrasi s paradižniki.
Omleto prepogni in peci še minuto. Drugo omleto naredi enako še s preostalimi sestavinami. Omleto popopraj, okrasi s peteršiljem in takoj postrezi.