Pečen camembert s krutoni

0 comments

Pripravljaš kakšno posebno praznovanje? Želiš  le navdušiti? Se pocrkljati? Potem si pripravi tole simpl in slastno jed. Priprava ti bo vzela le 5 minut. In še najboljši del – tole poslastico, ki navduši, lahko pripraviš brez posebnega načrtovanja; sir imej na zalogi, kruh je pa lahko tudi nekaj dni star. Kul, a?

Sir je ena taka fina stvar! Z njim lahko pripraviš marsikaj. Se še spomniš moje domače nacho pomake? Uf, je (bila) dobra. Tudi današnji recept je dober. Malenkost drugačen, a prav tako slasten. Če bi morala opisati razliko, potem bi rekla, da je nacho pomaka za žurko, pečen camembert pa za zabavo.  V nacho pomako pomakaj tortilija čips (ali pa zelenjavo, če ti je tako ljubše), v camembert pa doma narejene krutone. Ti naj bodo ravno prav veliki, da jih lahko primeš in pomakaš v camembert. Poleg nacho pomake postrezi pivo, poleg camemberta pa vino. Se mi zdi, da sedaj že prav dobro veš, kakšna je razlika med nacho pomako in camamberjem?

Pa še nekaj malenkosti. Tole jed lahko pripraviš tudi le z navadnim olivnim oljem, namesto rožmarina pa lahko uporabiš tudi timjan. Poleg postrezi z oreščki, grozdjem in kozarcem vina.

Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

OGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (1 min)

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za pečeni camembert:

  • 1 paket camembert sira
  • 1 strok česna
  • 1 žlica (rožmarinovega) olja
  • 1 vejica svežega rožmarina

Sestavine za krutone:

  • 1/3 polnozrnate bagete
  • 2 žlici (rožmarinovega) olja

PRIPRAVA

Camembert sir vzemi iz posodice in postavi na ognjevaren pekač. Izreži krog in odstrani beli ovoj. Česen nareži na tanke lističe in vtakni v sir. Na celotno površino razporedi še nekaj iglic rožmarina. Pokapaj z oljem in peci približno pol ure na 180°c.

Kruh nalomi na kose, ga prelij z nekaj olja in peci skupaj s sirom.

Camembert previdno vzemi iz pečice in postrezi s krutoni.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.