Tale kupček pečene zelenjave te bo navdušil! Na tem krožniku je polno jesenskih okusov, ki se med seboj super ujemajo. Jed se pripravi res hitro, v 20-ih minutah bo na tvoji mizi. Poleg postrezi z zeljnato ali katero koli drugo solato. Jed pa lahko obogatiš tudi z rezinami avokada.
Najboljša stvar na tem krožniku je polenta. Polenta, ki je kremasta noter in čudovito hrustljava zunaj – njam! Sedaj pa brž sestavine in kuhat! Ker je res fajn.
OGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (1 min)
SESTAVINE (za 2 osebi)
Sestavine za polentne kocke:
- 180 g instant polente
- sol
- 1 žlička olivnega olja
- 1 vejica svežega peteršilja
- 540 g vrele vode
Ostale sestavine:
- 250 g gob
- 1 strok česna
- 1 mlada čebula
- 200 g sveže špinače ali blitve
- olivno olje
- maslo
- limona (lupinica in limonin sok)
- sol
- poper
- 2 vejici svežega peteršilja
PRIPRAVA
Najprej pripravi polentne kocke. Sesekljaj peteršilj in zavri vodo. V vrelo vodo daj ščepec soli in olje in vanjo previdno stresi polento. Veš čas mešaj in ko se že skoraj skuha (skuhala se bo zelo hitro, v parih minutah), dodaj še sesekljan peteršilj. Kuhano polento prenesi na desko ali večji krožnik in poravnaj v približno 1,5 cm visok kvadrat ali krog.
Medtem, ko se polenta hladi in trdi, pripravi gobe. Nareži jih na rezinice, prav tako tudi špinačo. Peteršilj sesekljaj.
Segrej večjo ponev in nanjo kapni žličko olivnega olja. Na segretem na hitro prepraži mlado čebulo. Potem dodaj gobe in kuhaj, da gobe spustijo vso vodo in da se ta ukuha. Potem dodaj nariban česen, gobe posoli in popopraj in dodaj polovico peteršilja. Premešaj, potem pa dodaj kocko masla in žličko limoninega soka ter premešaj. Dodaj še žlico vode, da dobiš svilnato omako. Dodaj še špinačo in še malo posoli.
Polento nareži na kocke.
K prepraženi zelenjavi dodaj polentne kocke in jih praži, da dobiš polentne kocke, ki so zunaj prepražene, noter pa mehke. Na koncu prek zelenjave s polento naribaj še malo limonine lupinice in popopraj ter premešaj.
Polento z zelenjavo serviraj na krožnik in okrasi s preostalim peteršiljem. Postrezi in uživaj.