Za pripravo avokadove omake potrebuješ le zrel avokado, česen, malo limoninega soka ter baziliko (ter malo soli in popra, seveda). Svežina in sladkoba češnjevih paradižnikov zaokroži okus omake – res je čudovita in tako enostavna!
SESTAVINE (za 2 osebi)
- 200 g špagetov
- 1 strok česna
- 1 avokado
- 1 skodelica češnjevih paradižnikov
- sol
- poper
- olivno olje
- 1 limona
- 1 pest sveže bazilike
PRIPRAVA
Špagete skuhaj v soljeni vreli vodi po navodilih na embalaži.
Avokado razpolovi, olupi in nareži na kocke. Češnjeve paradižnike nareži na polovice. Limono podrgni po delovni površini, nareži na polovico in iz polovice limone izžemi 2 žlici limoninega soka.
V mešalnik prenesi avokado, 10 lističev bazilike, strok česna, ščepec soli, nekaj obratov sveže mletega popra in limonin sok ter zmiksaj. V mešanico med miksanjem vlij še 4 žlice olivnega olja. Premešaj, da dobiš svilnato gosto omako. Poskusi in dodaj, kar manjka.
V skledo stresi skuhane špagete (ne splakuj jih!), polovičke češnjevih paradižnikov in avokadino omako. Dobro premešaj. Testenine serviraj na krožnik, okrasi z češnjevimi paradižniki in nekaj lističi sveže bazilike ter takoj postrezi.