Kruh s pivom in sirom? Ja! Super okusen, nadvse dišeč in super enostaven je za pripravit in je odlična priloga za k solatam in juham, zelo slasten in neustavljiv pa je še topel z malo masla. Pa še v hladilniku se obdrži dober teden. Ta zima kar kliče po njem!
Badges: Mešani recepti
Rezanci v svilnati mascarpone omaki z gobicami in pestom
0 commentsTe čudovite rezance v svilnati omaki z gobicami priporočam vsem, ki radi pockrljate sebe in svoje bližnje. Razkošna omaka, v kateri se kopajo rezanci, je obogatena s pestom in mascarpone sirom in je nadvse aromatična. Družbo ji delajo gobice, za piko na i pa poskrbi še nekaj sveže naribanega parmezana. Slastno!
Krompirjevo-cvetačni pire s kremno špinačo in pečeno koruzo
0 commentsPire in kremno špinačo pozna vsak, ki je hodil v slovenske vrtce in šole. Preveč ljudi pa žal nanju nima dobrega spomina. A to se bo, če mi dovoliš, s tem receptom zagotovo spremenilo. Pripravi ju in se prepričaj, da sta lahko odlična. Sploh pire, ki je (lahko vsaj delno) pripravljen s cvetačo.
Enostaven in slasten v pečici pečen riž s pestom, zelenjavo in sirom
2 commentsSi kdaj rečeš, da so rižote super, ko pa jih vsaj ne bi bilo treba ves čas mešati? Pozor, to je recept brez dolgotrajnega mešanja, v katerem se riž skuha v pečici, potrebuješ pa le nekaj minut za predpripravo. Okusi so bogati zaradi odlične zelenjave in tudi zaradi dodatka pesta. Pečen/kuhan riž na koncu potreseš še z nekaj sira, ga zapečeš in odlično kosilo je pripravljeno!
Božanski v pečici ocvrti jajčevci
3 commentsV pečici ocvrti jajčevci so božanski – na zunaj hrustljavi, na noter pa neverjetno mehki. Lahko jih pripraviš tudi vnaprej in postrežeš kot prilogo različnim jedem – h krompirjevi solati, polenti s paradižnikovo omako ali pa v sendviču.
Pita s tremi siri in češnjevimi paradižniki
0 commentsTo pito si privošči poleti, ko so češnjevi paradižniki najboljši. Uporabi dišavnice po svoji izbiri, baziliko, origano ali peteršilj. Pito postrezi toplo ali sobne temperature, poleg pa prija velika skleda solate. Če želiš, lahko na vrh pite razporediš še rezine pršuta.