V hladnejših dneh naj te poleg tople dekce pogreje tudi topla hrana. Taka, ki pogreje želodček in dušo. Ta recept je enostaven, slasten in resnično navduši. Pripravljen je z mletim mesom, fižolom in rdečo papriko. Postrezi ga s kosom kruha, rižem, pire krompirjem ali kar s tortilija čipsom. Užitek je zagotovljen!
Badges: Mešani recepti
Pica z brstičnim ohrovtom in piščančjimi čevapčiči
0 commentsTo je prav res ena nenavadna pica, pripravljena s popečenim brstičnim ohrovtom, ki prav zato ni čisto nič grenak, mehkimi koščki piščančjih čevapčičev in kremno mocarelo. Za piko na i poskrbi timijan in čudovito začinjena paradižnikova omaka, vse pa lepo osveži še kisla smetana. Nenavadno, a božansko!
Mascarpone polenta s pečenimi gobicami in jajcem
0 commentsSonček na krožniku! Imava kremno polento, mehke gobice in dišeč rumenjak, ki se razlije čez gobice in polento … ooh. Da ne omenjam svežine, ki jo da naribana limonina lupinica. Fantastično! To je res čudovita jesenska poslastica, ki jo pripravi v sezoni gob s svežimi in ostali čas z zmrznjenimi gobami.
Toast z zrnatim sirom, hruško in medom
0 commentsTa preprost, ampak nadvse čudovit toast je odličen za malico, zajtrk ali večerjo. Potrebuješ le 5 sestavin (toast kruh, zrnati sir, hruška, med in po želji še malo timijana) in 5 minut. Je enostaven za pripravo ter vedno zadovolji, pocrklja in nasiti.
Piščančja rižota z ratatouille (pozno-poletno) zelenjavo
0 commentsTa čudovito svilnata rižota je idealna konec poletja, ko je na vrtu/v hladilniku še ogromno čudovite zelenjave, s katero res ne veš več, kaj početi. Poleg pisane zelenjave so v rižoti še mehki koščki piščanca, sveža in dišeča bazilika, nekaj parmezana in neskončno veliko odličnega okusa.
Odličen borovničev zavitek s skuto
0 commentsTa slasten zavitek pripravi v dobre pol ure in s skoraj nič pekovskega znanja. Za hitro pripravo uporabi listnato testo, zamrznjene (sveže so preveč dragocene!) borovnice, malo skute, nekaj sladkorja in začimb ter (cimetove) piškote. Tako dobro in tako zelo enostavno!