Danes je popoln dan za čudovito kremno rižoto z veliko odlične, zdrave in sezonske zelenjave. Gobe, grah in listnati ohrovt ali špinača so čudovita kombinacija in v tej jesensko obarvani rižoti res zasijejo. V receptu ti zaupam še skrivnost, ki to rižoto naredi najboljšo gobovo rižoto. Poleg nje postrezi s solato in verjemi, da bo dan veliko lepši!
Badges: Recepti za vsejedce
Piščančji golaž z gobami in bučo
2 commentsKoščki mehkega in sočnega piščanca se skupaj z zelenjavo – jesenske gobe in buča resnično zasijejo – kopajo v dišeči in kremni omaki, ki je naravnost božanska. Golaž postrezi s kruhom, s katerim pomaži vso to krasno omako, lahko pa piščančji golaž postrežeš tudi z rižem, pirejem, testeninami, ajdovo kašo, kuskusom ali katero koli drugo prilogo po lastni izbiri.
Kvinojina solata s pečenim sladkim krompirjem, rdečo peso in fetinim prelivom
0 commentsTa solata je odlična jesenska pojedina, polna sezonskih sestavin. Vsebuje ogljikove hidrate, beljakovine, veliko vitaminov in mineralov ter koristne maščobe. Nahrani, nasiti in zadovolji. S kosom kruha je odličen samostojni obrok.
Klobasa z božansko curry omako in pomfrijem
0 commentsTa izvorno nemška poslastica, ki ji Nemci rečejo currywurst, je polna toplih barv in je prav tako dobra, kot izgleda. Pozabi na dolgočasno gorčico in poskusi raje čudovito curry omako, ki je vsekakor nadvse vznemirljiva in dobrodošla sprememba in je daleč od dolgočasne priloge. Nemci na Oktoberfestu poleg curry klobase radi postrežejo s pomfrijem, lahko pa seveda poleg poješ tudi le kos kruha. In tako kot jaz, še s skledo solate.
Takosi z natrganim piščancem, avokadom in feto
0 commentsTa sočen, dišeč in takooo zelooo dober natrgan piščanec v paradižnikovi omaki te bo popolnoma obnorel. Priprava je nadvse enostavna in hitra. Postrežeš ga lahko v tortiliji, burgerju, sendviču ali pa na rižu, s testeninami ali njoki. Božansko!
Ovsena kaša z malinami in mandljevimi lističi
1 commentKremna ovsena kaša, tople in sladke maline, hrustljavi popečeni mandljevi lističi in za piko na i še stopljeno arašidovo maslo. O ja, ta čudovita jed te bo nasitila, pogrela in vsekakor pobožala tvoj želodček. Ne le, da je ta jed luštna na pogled, še tako zelo dobra je.
