Sladoled! Banane naj otroci okrasijo s svojimi najljubšimi sestavinami – z mrvicami ne moreš zgrešit, otroci bodo navdušeni.
Ta recept je nastal za projekt Maček Muri v sodelovanju z Mladinsko knjigo.
SESTAVINE (za 4 majhne porcije)
- 4 banane
- 100 g bele čokolade
- 100 g temne čokolade
- 1 dcl sladke smetane
- poljubni posipi – zdrobljeni lešniki, kokosova moka, mrvice …
PRIPRAVA
Banane olupi, nareži na polovičke in vanje zapiči palčke, ki bodo držalo kot pri lučkah. Za vsaj eno uro banane, položene na pladenj, položi v zamrzovalnik.
Obe čokoladi ločeno stopi nad vodno kopeljo (posodo položi na kozico z vrelo vodo, posoda naj se vode ne dotika). Da dobiš bolj tekočo čokolado, dodaj še malo sladke smetane. Čokolado lahko tudi odišaviš z vanilijevo esenco in posladkaš s sladkorjem. Pripravi vse posipe …
… in iz zamrzovalnika vzemi zamrznjene banane. Banane prelij s čokolado in posuj s posipom.
Ta del moraš opraviti čim hitreje, da se ti banane ne bodo začele odmrzovati in da, ko jih preliješ čokolado le-ta ne bo že strjena, saj se potem posipi na čokolado ne bodo prijeli. Čokoladne banane pred postrežbo še za dve uri postavi v zamrzovalnik.