Bučna juha z makarončki

, 16. Jan 2015 | No Comments

Bučna juha z makarončki

Tako malo sestavin, pa tak okus! Bučke postanejo še bolj sveže in aromatične, če na koncu kuhanja dodaš žličko limoninega soka – poskusi! Če ne želiš pekoče juhe, feferončka ne dodaj, če ga si želiš pekoče juhe in feferončka nimaš, pa ga nadomesti z žličko čilija v prahu.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 1 žlica olivnega olja
  • 10 g masla
  • 1 por
  • 1 zelena bučka
  • 50 g manjših makarončkov
  • 0,75 l zelenjavne jušne osnove (ali vrela voda in zelenjavna jušna kocka)
  • 1 suhi feferonček ali 1 žlička čilija v prahu (neobvezno)
  • 1 žlička limoninega soka
  • 1 šopek peteršilja
  • sol
  • poper

PRIPRAVA

V kozici segrej olje in maslo. Dodaj na kolute narezan por in praži, da se por omehča, a ne obarva. Potem dodaj naribano bučko in premešaj. Dolij zelenjavno jušno osnovo, dodaj ščepec zdrobljenega suhega feferončka ter makarončke in kuhaj, dokler se makarončki ne skuhajo.

V juho dodaj limonin sok in peteršilj ter sveže mlet poper in poskusi ter dosoli, če je potrebno. Takoj postrezi.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply