Tako malo sestavin, pa tak okus! Bučke postanejo še bolj sveže in aromatične, če na koncu kuhanja dodaš žličko limoninega soka – poskusi! Če ne želiš pekoče juhe, feferončka ne dodaj, če ga si želiš pekoče juhe in feferončka nimaš, pa ga nadomesti z žličko čilija v prahu.
SESTAVINE (za 2 osebi)
- 1 žlica olivnega olja
- 10 g masla
- 1 por
- 1 zelena bučka
- 50 g manjših makarončkov
- 0,75 l zelenjavne jušne osnove (ali vrela voda in zelenjavna jušna kocka)
- 1 suhi feferonček ali 1 žlička čilija v prahu (neobvezno)
- 1 žlička limoninega soka
- 1 šopek peteršilja
- sol
- poper
PRIPRAVA
V kozici segrej olje in maslo. Dodaj na kolute narezan por in praži, da se por omehča, a ne obarva. Potem dodaj naribano bučko in premešaj. Dolij zelenjavno jušno osnovo, dodaj ščepec zdrobljenega suhega feferončka ter makarončke in kuhaj, dokler se makarončki ne skuhajo.
V juho dodaj limonin sok in peteršilj ter sveže mlet poper in poskusi ter dosoli, če je potrebno. Takoj postrezi.