Bučna juha z makarončki

0 comments

Bučna juha z makarončki

Tako malo sestavin, pa tak okus! Bučke postanejo še bolj sveže in aromatične, če na koncu kuhanja dodaš žličko limoninega soka – poskusi! Če ne želiš pekoče juhe, feferončka ne dodaj, če ga si želiš pekoče juhe in feferončka nimaš, pa ga nadomesti z žličko čilija v prahu.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 1 žlica olivnega olja
  • 10 g masla
  • 1 por
  • 1 zelena bučka
  • 50 g manjših makarončkov
  • 0,75 l zelenjavne jušne osnove (ali vrela voda in zelenjavna jušna kocka)
  • 1 suhi feferonček ali 1 žlička čilija v prahu (neobvezno)
  • 1 žlička limoninega soka
  • 1 šopek peteršilja
  • sol
  • poper

PRIPRAVA

V kozici segrej olje in maslo. Dodaj na kolute narezan por in praži, da se por omehča, a ne obarva. Potem dodaj naribano bučko in premešaj. Dolij zelenjavno jušno osnovo, dodaj ščepec zdrobljenega suhega feferončka ter makarončke in kuhaj, dokler se makarončki ne skuhajo.

V juho dodaj limonin sok in peteršilj ter sveže mlet poper in poskusi ter dosoli, če je potrebno. Takoj postrezi.

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.