Enostavna špargljeva pita

3 comments

Receptov za pite, ki se pripravijo v manj kot pol ure, ki so božansko dobre in ki so tako lepe, da jih je (skoraj) prav škoda pojest, ni nikoli dovolj! Ta pita je super kot samostojna jed le z nekaj solate, v manjših porcijah pa je idealna za predjed ali prigrizek. Njam!

Ne pripravljam veliko pit, saj me že ob misli, da moram najprej narediti testo, ki mora še počivati, potem pa testo še slepo speči, potem pa še nadevati in še enkrat speči, mine. Itak pa najraje pripravljam enostavnejše jedi, ki so kljub temu odlične. In ta pita je že taka.

Včasih sem uporabljala predvsem zamrznjeno listnato testo, ki sem ga morala čez noč odtajati in priznam, da me je večkrat minilo. Odkar vem, da se da kupit listnato testo, ki ni zamrznjeno in ga imaš lahko v hladilniku, sem presrečna.

Ko sem pripravila to jed za fotkanje, sem jo pojedla v dveh dneh kot glavno jed. Polovico pite sem pojedla še čisto toplo z veliko skledo solate, za kosilo naslednji dan pa sem jo obogatila še s pečenim jajcem na oko. Božanska je bila.

Priprava pite je enostavna. Listnato testo razvaljaj, prepikaj in speci.

   

Nato pripravi nadev …

… in pripravi šparglje. Najboljše je, če uporabiš tanjše šparglje. Brez skrbi, v vsakem pokcu špargljev najdeš malo tanjše in malo debelejše. Debelejše uporabi v kakšnem drugem receptu. Če pa tanjših špargljev ne dobiš, ne obupaj. Šparglje nareži na manjše kose in jih razporedi na celotno površino. Pita morda ne bo tako simetrično izgledajoča, božanskega okusa bo pa še vedno. Na pečeno testo razporedi nadev …

… in šparglje ter parmezan in pito peci še 15 minut.

Pita je boooožanska!

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Enostavna špargljeva pita


  • Author: Barbara
  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 30 minut
  • Total Time: 40 minut
  • Yield: za 2 lačni osebi 1x

Description

Receptov za pite, ki se pripravijo v manj kot pol ure, ki so božansko dobre in ki so tako lepe, da jih je (skoraj) prav škoda pojest, ni nikoli dovolj! Ta pita je super kot samostojna jed le z nekaj solate, v manjših porcijah pa je idealna za predjed ali prigrizek. Njam!


Ingredients

Scale

1 paketek listnatega testa
1 šopek čim tanjših špargljev
125 g skute
4 žlice sveže naribanega parmezana
2 žlici limoninega soka
1 žlička limonine lupinice
1 konica noža muškatnega oreščka
4 kosi v olje vloženih sušenih paradižnikov (neobvezno)
4 vejice (svežega) timijana
sol
poper
olivno olje


Instructions

  1. Testo: Listnato testo razvaljaj na pekač, obložen s papirjem za peko. Centimeter od roba zareži (a ne do konca!), da narediš rob ter testo z vilico po vsej površini prešpikaj. Testo peci 15 minut na 200°C. Nič hudega, če se napihne. Ko ga vzameš iz pečice, se umiri in uplahni.
  2. Nadev: Skupaj zmešaj skuto, nakockan paradižnik, limonin sok in lupinico, muškatni prešček, timijan in malo soli in popra.
  3. Šparglji: Šparglje nareži na širino listnatega testa in jih pokapaj z oljem, potresi s soljo in poprom ter vse vmasiraj v šparglje.
  4. Pita: Pečeno testo vzemi iz pečice in pusti počivati 5 minut. Testo znotraj roba namaži s skutinovo zmesjo, potem pa nanj razporedi šparglje in vse potresi z naribanim parmezanom. Še malo popopraj in peci še 15 minut.
  5. Postrezi: Pečeno pito vzemi iz pečice, po želji še malo okrasi s parmezanom, razreži in postrezi.

Notes

Recept je pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

3 Comments

  1. Njami se vidi. Ne dvomim, da nam bo všeč.

  2. Vrhunska.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.