Ta odlična in barvita solata z božansko sladkim prelivom te bo popolnoma navdušila. Preliv pripravi iz res zrelega in sladkega manga. Izberi katero koli solato, poleg pa za kosilo postrezi s polnozrnato štručko ali polnozrnatim kosom kruha.
SESTAVINE (za 2 osebi)
Sestavine za piščanca:
- 2 piščančja fileja (oz. 1 cela piščančja prsa)
- 2 žlici olivnega olja
- 2 ščepca soli
- poper
- 1 žlička rdeče mlete paprike
- 1/2 žličke kajenskega popra (neobvezno)
Sestavine za mangov preliv:
- 1/2 večjega zrelega manga
- 4 žličke jabolčnega kisa ali limoninega soka
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 ščepec soli
- 6 žlic (repičnega) olja
- približno 4 žlice vode (ali pomarančnega soka)
Ostale sestavine:
- 1 sveža kumara
- 8 redkvic
- 1/2 avokada
- 1 rdeča paprika
- 2 pesti mešane solate (rjavka, špinača, berivka …)
- 1/2 rdečega radiča
- 4 žlice bučnih semen
- limonin sok
- sol
- poper
PRIPRAVA
Piščančja fileja nareži na kocke in prenesi v skodelico. Meso začini s soljo in ostalimi začimbami in dobro premešaj.
Segrej ponev in olje ter na segretem popeci piščančje kocke. Peci počasi, približno 10 minut, da se piščačje kocke obarvajo, spustijo vodo in da se, ko so skuhane čez in čez, še malo popečejo.
Mango olupi in nareži na kocke ter skupaj z vsemi ostalimi sestavinami za preliv stresi v mešalnik. Spasiraj v tekoč preliv in poskusi ter dodaj, če katera izmed sestavin manjka.
Kumaro in redkvice nareži na kolute. Papriko očisti in nareži na rezinice. Obe solati operi in osuši. Avokado nareži na rezine, pokapaj z limoninim sokom in malenkost posoli. Zelenjavo razporedi na krožnik, dodaj piščančje kocke in avokado ter potresi z bučnimi semeni.
Vse prelij z mangovim prelivom, premešaj in postrezi.