Osnovna paradižnikova omaka nikoli ne razočara. Pripravi se izredno hitro – ko se bodo testenine skuhale, bo omaka že gotova. Izberi katere koli testenine; špagete, fusile, metuljčke, polžke ali rezance. K jedi sodi velika skleda solate.
SESTAVINE (za 2 osebi)
- 1 žlica olivnega olja
- 1 strok česna
- 2 dcl paradižnikove kaše
- 0,1 dcl rdečega vina
- sol
- poper
- 1/2 žličke suhe bazilike
- 1/2 žličke suhega origana
- 200 g testenin
- 2 žlici kaper
- 4 kosi sušenih in v olje vloženih paradižnikov
- 1 vejica sveže bazilike ali peteršilja
PRIPRAVA
V vreli in soljeni vodi skuhaj testenine po navodilih na embalaži.
V kozici segrej olje in na njem prepraži sesekljan strok česna. Pazi, da se ti česen ne zažge! Takoj, ko se česen malenkost prepraži, dodaj na rezinice narezane paradižnike in premešaj. Kuhaj še minuto, potem pa v kozico zlij paradižnikovo kašo in vino ter dodaj še kapre, začimbe, malo soli in popra ter premešaj.
Kuhaj na počasnem ognju nekaj minut, da se omaka zgosti in zreducira. Poskusi in popopraj in dosoli, če je potrebno. Testenine odcedi in umešaj v omako.
Razdeli na dve porciji, potresi s sesekljanim peteršiljem in/ali baziliko in popopraj ter postrezi.