Ovseni piškoti s čokolado

, 16. Jan 2015 | No Comments

Iz te mase lahko pripraviš veliko piškotov, a nikar ne pojej vseh naenkrat. Poskusi se brzdati in naenkrat pojej le pet piškotov. Poskusi, izzivam te! Če nimaš muškatega oreščka je čisto dovolj, če v maso daš le cimet, ki bo piškote zelo lepo odišavil.

Piškote peci v večih rundah, vse dokler ne porabiš vse mase.

SESTAVINE

  • 75 g masla
  • 65 g temne čokolade
  • 20 g orehov
  • 90 g ovsenih kosmičev
  • 25 g kokosove moke
  • 60 g moke
  • 1/4 žličke soli
  • 1/3 žličke sode bikarbone
  • 1/3 žlička mletega cimeta
  • 1/5 žličke mletega muškatnega oreščka
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 30 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 žlička vanilijeve esence

Ovseni kosmiči z zlatim mlekom in sadjem

PRIPRAVA

V manjši kozici na šibkem ognju počasi stopi maslo. Ko se maslo stopi, kozico odstavi. Čokolado nalomi na manjše koščke, orehe grobo sesekljaj.

V skledi zmešaj ovsene kosmiče, kokosovo moko, sesekljane orehe in čokoladne koščke.

V drugi skledi pa zmešaj moko, sol, sodo bikarbono, mleti muškatni orešček in cimet. V čisto skledo vlij stopljeno maslo in dodaj obe vrsti sladkorja (rjavega in navadnega). Z električnim mešalnikom na srednji hitrosti mešaj približno 3 minute. Dodaj jajce in vanilijevo esenco. Na srednji hitrosti mešaj še približno 3 minute, da se vse sestavine lepo povežejo.

S pomočjo lesene kuhalnice v jajčno zmes umešaj moko in začimbe. Po potrebi dodaj 1 ali 2 žlici mleka. Na koncu v skledo stresi še mešanico ovsenih kosmičev, kokosa, čokolade in orehov.

Z leseno kuhalnico vse skupaj še enkrat dobro premešaj, da dobiš enotno zmes.

Dva velika pekača obloži s papirjem za peko. S pomočjo žlice na pekača polagaj kupčke mase. Pazi, da je med posameznimi kupčki približno 5 cm prostora, saj se piškoti med peko razlezejo.

Piškote peci v pečici, ogreti na 175°C, približno 12 minut oziroma toliko časa, da se na robovih rjavo zapečejo, na sredini pa so še mehki. Pekač s pečenimi piškoti vzami iz pečice in ga pusti pri miru 2 minuti. Nato piškote s pekača preloži na kovinsko rešetko in pusti, da se povsem ohladijo.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply