Najboljša morska pica na svetu! Pripravljena z domačo paradižnikovo pica omako, mocarelo, lososom ali tunino, božanskimi šparglji in za še večje razkošje, še z olivami, sušenimi paradižnički in škampi. Wow. In to v manj kot pol ure. Božansko!
Domače pice so lahko še kako razkošne. In še več. Vrhunske. In to ne le vrhunskega izgleda, ampak tudi vrhunskega okusa.
Za pripravo potrebuješ nekaj odličnih sestavin, ki so lahko bolj ali manj razkošne, ki pa v vsakem primeru resnično navdušijo z okusom in izgledom.
V in na tej pici najdeš naslednje sestavine:
- TESTO Z ZRNATIM SIROM – Oziroma bolj poznanim cottage cheesom. Ta poskrbi za velik delež beljakovin, poskrbi pa tudi za eno najboljših test za pico na svetu. Testo je ravno prav hrustljavo, a vseeno dovolj mehko. Moraš probat, da razumeš!
- DOMA PRIPRAVLJENA PICA PARADIŽNIKOVA OMAKA – Lahko še naprej kupuješ paradižnikovo omako ali pa se jo naučiš pripraviti doma. Res ni komplicirano: v paradižnikovo omako dodaš le nekaj začimb, premešaš in to je to! Uporabi čarobno kombinacijo origana, česna in čebule v prahu ter soli in popra.
- MOCARELO IN PARMEZAN – Jaz rada uporabim mocarelo v rezinah, ki se prav lepo stopi, lahko pa uporabiš že naribano ali pa jo svežo naribaš. Za malo umami okusa pa dodam še nekaj sveže naribanega parmezana.
- RIBE – Za še malo bolj razkošno pico uporabi lososa – jaz kupim kar manjšo konzervo lososa, ki je čisto dovolj za dva – lahko pa uporabiš kar tunino. V vsakem primeru bo pica odlična. Za okras in še več morskega okusa sem na pico pred peko razporedila še nekaj že kuhanih gamberov. Ti res niso obvezni, vsekakor pa navdušijo.
- ZELENJAVO – V aprilu, maju in juniju, ko so v sezoni šparglji, jih vsekakor uporabi, ker so božanski. Za še več okusa jih jaz najraje malo popečem, saj imajo tako še bolj čudovit okus. Za lepši izgled in dodatni piki na i, sem dodala še nekaj črnih oliv in nekaj na koščke natrganih v olje vloženih sušenih paradižnikov. Njam!
Ni treba, da je priprava pice zamudna. Če pripraviš testo z zrnatim sirom (ali z grškim jogurtom), ki vsebuje moko, pecilni prašek in sol, je prav zaradi pecilnega praška vzhajanje, ki je potrebno pri uporabi kvasa, čisto nepotrebno. Kajti ta pica, oziroma njeno testo, vzhaja zaradi pecilnega praška, ki pa se aktivira s toploto v pečici. Nobenega zamudnega čakanja torej! Ta pica je na mizi v pol ure! Noro!
Ta pica se sicer čisto ok tudi pogreje – tudi testo ostane lepo mehko, vendarle pa je, kot vsaka pica, tudi ta najboljša sveža. Če ti je po kakšnem čudezu kaj ostane, pa jo le shrani in tako pred uživanjem pogrej. Vendarle ti priporočam, da jo poješ v istem dnevu.
Poglej si tudi kratek VIDEO priprave.
Preden si pogledava, kako se ta pica pripravi, pa si poglej še nekaj receptov za odlične pice:
- Neverjetna pica z breskvami, pršutom in jogurtovim testom
- Pica z brstičnim ohrovtom in piščančjimi čevapčiči
- Čudovita in enostavna cvetačna pica
- Ekspresna bučkina tortilija pica
Za pripravo potrebuješ sestavine na spodnji fotki. V nadaljevanju sledi kratek slikovni prikaz priprave, natančne količine in korake priprave pa najdi na dnu strani.
Najprej pripravi testo. Cottage cheese zmiksaj, nato pa združi z moko, pecilnim praškom in soljo. Malenkost pregneti, oblikuj v krog, premaži z malo olivnega olja in malenkost predpeci.
Medtem, ko se testo peče, pripravi paradižnikovo omako, nato pa popeci še šparglje.
Testo nato obloži s paradižnikovo omako, sirom, ribami in šparglji ter olivami in paradižnički in postavi v pečico še za toliko časa, da se sir lepo stopi.
Wow!

Pica z lososom, šparglji in mocarelo na testu z zrnatim sirom
- Total Time: 30 minut
- Yield: za 2 osebi 1x
Description
Najboljša morska pica na svetu! Pripravljena z domačo paradižnikovo pica omako, mocarelo, lososom ali tunino, božanskimi šparglji in za še večje razkošje, še z olivami, sušenimi paradižnički in škampi. Wow. In to v manj kot pol ure. Božansko!
Ingredients
Sestavine za testo:
200 g zrnatega sira (oz. cottage cheesa)
115 g moke (+ nekaj za oblikovanje)
1 žlička Kotányi pecinega praška
1/2 žličke Kotányi soli
1-2 žlici olivnega olja za premaz testa pred peko
Sestavine za domačo paradižnikovo omako za pice:
4 žlice paradižnikove kaše
1/2 žličke Kotányi sušenega origana
1/4 žličke Kotányi soli
1/8 žličke Kotányi popra
1/2 žličke Kotányi česna v prahu
1/2 žličke Kotányi čebule v prahu
Sestavine za popečene šparglje:
1 žlica (olivnega) olja
1 šopek špargljev
1/2 žličke Kotányi sušenega česna (ali 1/2 stroka sveže naribanega)
1/4 žličke Kotányi soli
nekaj obratov Kotányi popra
Ostale sestavine:
1 konzerva lososa (ali tunine)
5 kosov v olje vloženih sušenih paradižnikov
5 črnih oliv
1 zavitek mozarele v listih (približno 7 kosov)
2 žlici parmezana
nekaj gamberov (neobvezno)
Instructions
- Pečica: Pečico segrej na 230°C.
- Pripravi testo: Zrnati sir zmiksaj v kremno zmes in ga prenesi v skledo. Dodaj moko, pecilni prašek in sol in zmešaj najprej z vilico, nato pa z rokami na hitro zmesi v testo. Če je prepocasto, dodaj še nekaj moke.
- Oblikuj krog: Testo prenesi na papir za peko, oblikuj v krog premera približno 28 cm. Krog premaži z olivnim oljem in postavi v prej ogreto pečico za 8-10 minut.
- Pripravi paradižnikovo omako: Skupaj zmešaj vse sestavine za paradižnikovo omako.
- Pripravi šparglje: Špargljem odstrani olesenel del (špargelj prelomi; sam se bo prelomil tam, kjer se začne leseni del, tega zavrzi). Šparglje nareži na manjše kolute, večje kose pusti le pri konici šparglja. V ponvi jih popeci na olju ter začini s soljo, poprom in česnom.
- Test obloži: Predpečeno pico previdno vzemi iz pečice, premaži s paradižnikovo omako, obloži najprej z mocarelo in naribanim parmezanom, potem pa nanju razporedi losos, popečene šparglje, črne olive, na manjše koščke natrgan sušen paradižnik in gambere. Potresi še z nekaj obrati popra in origanom.
- Pico speci: Pico položi v pečico še za približno 7 minut, da se sir stopi.
- Postrezi: Še vročo pico po želji pokapaj še z nekaj olja, nareži na koščke in postrezi. Njam!
- Prep Time: 10 minut
- Cook Time: 20 minut