Solatne skodelice s tofujem, rezanci in mangovo omako

, 22. May 2018 | No Comments

Če iščeš recept za svežo, slastno, luštno izgledajočo in še nasitno jed, je tvoje iskanje končano! Ta recept je vse to in še več. Sveži, hrustljavi listi solate, mehki rezanci, hrustljavi koščki tofuja in ravno prav sladka in rahlo pikantna mangova omaka? Zmagovita kombinacija!

Priprava tele luštne jedi ne bi mogla biti bolj enostavna. In hitra! Vse sestavine moraš le dati skupaj, pa je. Steklene rezance namočiš za pet minut, potem odcediš in so pripravljeni. Tofu narežeš na kockice, ga popečeš in je pripravljen. Solato razdeliš na lističe, opereš, osušiš in je pripravljena. Potem pa vse daš še skupaj, pa je! Taaako enostavno. In taaaako dobro!

Pa še nekaj nasvetov:

  • Namesto steklenih rezancev lahko uporabiš tudi riževe ali tanke špagete.
  • Izberi solato po svojem okusu, priporočljivo je, da mehko ali kristalko, ki sta najbolj nežnega okusa.
  • Uporabiš lahko kateri koli okus tofuja.
  • Namesto mangove omake lahko izbereš tudi katero drugo.

In še ena malenkost – ko rezance dodaš k tofuju, naj bodo hladni, da ne bodo posrkali preveč mangove omake (se bodo itak potem segreli v ponvi).

Jed lahko postrežeš toplo ali hladno.

Za lažjo predstavo si pripravo poglej v video posnetku. Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

OGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (56 s)

SESTAVINE (za 2 osebi):

  • 1 mlada čebulica
  • 1 paket tofuja
  • 1 paket steklenih rezancev
  • mangova omaka
  • olje
  • sezam
  • solatni listi

PRIPRAVA

Steklene rezance prelij z vrelo vodo in premešaj. Pusti namakati pet minut, nato pa jih splakni, dobro odcedi in prihrani za kasneje.

V ponvi segrej žlico olja in na njem popeci nakockan tofu. Dodaj beli in malo zelenega dela mlade čebulice in še malo prepraži. Dodaj žlico mangove omake in prepraži, nato pa še dobro odcejene rezance. Prelij še z nekaj mangove omake in premešaj.

Solato razdeli na liste, nato pa nanje razporedi rezance s tofujem, pokapaj še z malo mangove omake, okrasi z mlado čebulico in sezamom in takoj postrezi.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply