Solatne skodelice s tofujem, rezanci in mangovo omako

0 comments

Če iščeš recept za svežo, slastno, luštno izgledajočo in še nasitno jed, je tvoje iskanje končano, kajti ta jed je vse to in še več. Sveži, hrustljavi listi solate, mehki rezanci, hrustljavi koščki tofuja in ravno prav sladka in rahlo pikantna mangova omaka je zmagovita kombinacija.

Priprava tele luštne jedi ne bi mogla biti bolj enostavna. In hitra! Steklene rezance namočiš za pet minut, potem odcediš in so pripravljeni. Tofu narežeš na kockice, ga popečeš in je pripravljen. Solato razdeliš na lističe, opereš, osušiš in je pripravljena. Potem pa vse daš še skupaj, pa je. Taaako enostavno in taaaako dobro!

Pa še nekaj nasvetov za lažjo pripravo:

  • Namesto steklenih rezancev lahko uporabiš tudi riževe ali tanke špagete.
  • Izberi solato po svojem okusu, priporočm mehko ali kristalko, ki sta najbolj nežnega okusa.
  • Uporabiš lahko kateri koli okus tofuja.
  • Namesto mangove omake lahko izbereš tudi katero drugo.

In še ena malenkost – ko rezance dodaš k tofuju naj bodo ti hladni, da ne bodo posrkali preveč mangove omake. Brez skrbi, rezanci se bodo segreli v ponvi.

Jed lahko postrežeš toplo ali hladno.

Za pripravo potrebuješ sestavine na spodnji fotki.

Steklene rezance pripravi po navodilih na embalaži, nato pa jih skupaj z ostalimi sestavinami spremeni v božanski nadev za solatke.

Z nadevom napolni solatne listke in jih še malo pokapaj z mangovo omako. Božansko!

Za lažjo predstavo si pripravo poglej v video posnetku.

OGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (56 s)

Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Solatne skodelice s tofujem, rezanci in mangovo omako


  • Author: Barbara
  • Prep Time: 15 minut
  • Cook Time: 15 minut
  • Total Time: 30 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Če iščeš recept za svežo, slastno, luštno izgledajočo in še nasitno jed, je tvoje iskanje končano, kajti ta jed je vse to in še več. Sveži, hrustljavi listi solate, mehki rezanci, hrustljavi koščki tofuja in ravno prav sladka in rahlo pikantna mangova omaka je zmagovita kombinacija.


Ingredients

Scale

1 mlada čebulica
1 paket tofuja
1 paket steklenih rezancev
mangova omaka
olje
sezam
solatni listi


Instructions

  1. Pripravi steklene rezance: Steklene rezance prelij z vrelo vodo in premešaj. Pusti namakati pet minut, nato pa jih splakni, dobro odcedi in prihrani za kasneje.
  2. Pripravi nadev: V ponvi segrej žlico olja in na njem popeci nakockan tofu. Dodaj beli in malo zelenega dela mlade čebulice in še malo prepraži. Dodaj žlico mangove omake in prepraži, nato pa še dobro odcejene rezance. Prelij še z nekaj mangove omake in premešaj.
  3. Napolni solatne listke: Solato razdeli na liste, nato pa nanje razporedi rezance s tofujem, pokapaj še z malo mangove omake, okrasi z mlado čebulico in sezamom ter takoj postrezi.

Notes

Namesto steklenih rezancev lahko uporabiš tudi riževe ali tanke špagete.
Izberi solato po svojem okusu, priporočm mehko ali kristalko, ki sta najbolj nežnega okusa.

Uporabiš lahko kateri koli okus tofuja.

Namesto mangove omake lahko izbereš tudi katero drugo.

Ko rezance dodaš k tofuju, naj bodo ti hladni, da ne bodo posrkali preveč mangove omake. Brez skrbi, rezanci se bodo segreli v ponvi.

Jed lahko postrežeš toplo ali hladno.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.