Odlična pašta je odlična tudi zaradi odlične omake. Naredi malo premora od vseh možnih paradižnikovih omak in si za spremembo pripravi omako iz avokada. Skupaj z bučko in češnjevci je to ena najboljših poletnih omak!
Namesto špagetov lahko uporabiš tudi katere druge testenine, na primer fusile, peresnike ali male polžke. Namesto bazilike lahko uporabiš tudi peteršilj, namesto limete pa limono.
Čeprav je ta kombinacija odlična in res priporočam, da jo poskusiš, lahko pripraviš le špagete z avokadovo omalo in bučkami ali pa le špagete z avokadovo omako in češnjevci.
Ta odlična poletna jed je pripravljena v sodelovanju z Lidl Slovenija, saj sem za pripravo uporabila njihove odlične sestavine.
SESTAVINE (za 2 osebi)
- 200 g (polnozrnatih) špagetov
- 1/2 dozorjenega avokada
- 1 mlada čebulica (le zeleni del)
- 1 majhna pest sveže bazilike
- 1/2 stroka česna
- 1 limeta
- 3 žlice olivnega olja
- sol
- poper
- 1 zelena bučka
- 1 skodelica češnjevih paradižnikov
- parmezan (neobvezno)
PRIPRAVA
Bučko nareži na majhne kockice, češnjevce pa na četrtine.
Avokado, baziliko (nekaj je prihrani za okras), čebulico, česen, sok limete, malo soli in popra …
… zmiksaj v gosto omako. Dodaj še dve žlici olja in še enkrat zmiksaj. Poskusi in dodelaj.
Špagete skuhaj v vreli soljeni vodi.
Bučkine kocke na hitro – le približno dve minuti – skupaj z malo soli in popra prepraži na segreti žlici olja.
Skuhane špagete odcedi (nikar jih ne spiraj!) in zmešaj z avokadovo omako, …
… potem pa še z bučko in češnjevci ter serviraj.
Okrasi s prihranjeno baziliko in po želji še s parmezanom. Takoj postrezi.