Pečen krompir s španskim pridihom, pečeno koruzo in bučko

0 comments

Zunaj belina, na krožniku pa sonce! Čudovito zlat in dišeč krompir, pečena koruza in osvežilna solata iz rukole je popolno kosilo in/ali večerja za vse, ki ljubimo dobro hrano. Priprava je enostavna, pomivanja skoraj ni, trebušček pa je po obroku poln in zadovoljen.

Pa imamo še eno zmagovito enopekačnico! Recept za enostavno pečeno zelenjavo s pekača sem objavila več kot pol leta nazaj in še vedno je prava zvezda. Klasika pač. Nič ni boljšega od priprave celotne jedi na enem pekaču. Če pa so še okusi zmagoviti, pa nam ne preostane drugega, kot da jed pripravimo še in še in še. V prej omenjenem receptu je krompir igral postransko vlogo, saj je v ospredje stopila zelenjava. V današnjem receptu pa so se vloge zamenjale. Glavna zvezda je tokrat krompir. In to ne navaden krompir. Krompir s španskimi okusi, saj mu dodamo paradižnik in papriko. Namesto navadne rdeče mlete paprike uporabi dimljeno ali pekočo.

Koščki krompirja naj bodo veliki za ugriz, da se hitreje spečejo in da se naredi hrustljava skorjica okoli in okoli, v sredini pa je krompir mehak. Čas pečenja prilagodi glede na vrsto in trdoto krompirja. Jaz sem poizkušala že različne vrste krompirja in rezultati so naslednji: Poleti, ko je na voljo mlad krompir, uporabi tega, lahko tudi neolupljenega. Ves preostali čas v letu pa uporabi rdeč krompir (a ne sladkega, uporabi navadnega, ki ima rdečo lupinico), saj se ta najhitreje speče.

Če se krompir in koruza ne obarvata dovolj, ju zadnjih 10 minut peci na najvišji rešetki v pečici, vključi še žar funkcijo.

Pečen krompir lahko serviraš s čimer koli hočeš, lahko je samostojen obrok ali pa priloga kakšni drugi jedi. Če krompirju dodaš koruzo in pa osvežilno solato, res ne moreš zgrešiti! Popoln zelenjavni obrok!

Za pripravo potrebuješ spodnje sestavine.

Krompir olupi, nareži in odišavi z božanskimi okusi.

 

Na pekač daj krompir in koruzo in peci približno pol ure, nato pa dodaj še bučke in peci še približno 20 minut.

Božansko pečeno zelenjavo postrezi s solato in dober tek!

Recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pečen krompir s španskim pridihom, pečeno koruzo in bučko


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 1 ura
  • Yield: za 2 lačni osebi 1x

Description

Zunaj belina, na krožniku pa sonce! Čudovito zlat in dišeč krompir, pečena koruza in osvežilna solata iz rukole je popolno kosilo in/ali večerja za vse, ki ljubimo dobro hrano. Priprava je enostavna, pomivanja skoraj ni, trebušček pa je po obroku poln in zadovoljen.


Ingredients

Scale

400 g krompirja
1 žlica paradižnikovega koncentrata
2 žlici olja + dodatno za koruzo, bučko in rukolo
1 žlička rdeče paprike v prahu
1 žlička sušenega timijana
1/2 žličke soli
1/2 žličke (belega) popra
1 paket kuhane koruze
1 bučka
1/2 paketa rukole
1 limona
peteršilj


Instructions

  1. Pripravi: Krompir olupi in nareži na koščke. Koruzo nareži na manjše kolute, bučko pa prav tako. V majhni skodelici skupaj dobro zmešaj paradižnikov koncentrat, mleto papriko, sol, poper, timijan in olje.
  2. Odišavi: Z mešanico kar z rokami dobro namaži krompir. Koruzo in bučko pokapaj z oljem ter posoli in popopraj.
  3. Speci: Pekač obloži s papirjem za peko, nanj razporedi krompir in koruzo in peci 30 minut v pečici, ogreti na 180°C. Potem pekač previdno vzemi iz pečice, koruzo obrni, krompir prav tako in dodaj kolute bučke. Peci še približno 15-20 minut. Če se krompir in koruza ne obarvata dovolj, ju zadnjih 10 minut peci na najvišji rešetki v pečici, vključi še žar funkcijo.
  4. Postrezi: Pečen krompir potresi s sesekljanim peteršiljem in pokapaj z nekaj kapljicami limoninega soka. Krompir postrezi s koruzo, bučko in solato.

Notes

Koščki krompirja naj bodo veliki za ugriz, da se hitreje spečejo in da se naredi hrustljava skorjica okoli in okoli, v sredini pa je krompir mehak. Čas pečenja prilagodi glede na vrsto in trdoto krompirja.

Poleti, ko je na voljo mlad krompir, uporabi tega, lahko tudi neolupljenega. Ves preostali čas v letu pa uporabi rdeč krompir (a ne sladkega, uporabi navadnega, ki ima rdečo lupinico), saj se ta najhitreje speče.

Če se krompir in koruza ne obarvata dovolj, ju zadnjih 10 minut peci na najvišji rešetki v pečici, vključi še žar funkcijo.

Pečen krompir lahko serviraš s čimer koli hočeš, lahko je samostojen obrok ali pa priloga kakšni drugi jedi.

  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 50 minut

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.