Neverjetna kombinacija, a deluje! Avokado, ki ga prodajajo v trgovinah, je največkrat nedozoren, zato avokado dozori doma – nekaj dni ga pusti na sobni temperaturi. Najboljši je takrat, ko je barva pod pecljem, ki se nahaja na spodnjem koncu avokada, rumene barve, če je črne je že preveč zrel.
Te tople sendvičke si privošči poleti, ko je paradižnik najboljši. Kombinacija avokadove omake in sladkih paradižnikov na ajdovem kruhu – res poskusi ajdov kruh z orehi, fenomenalen je – me je zasvojila, verjamem, da bo tudi tebe.
SESTAVINE (za 2 osebi)
- 4 kosi (ajdovega) kruha
- 1/2 zrelega avokada
- 1 žlička limetinega soka
- sol
- poper
- 1 svež paradižnik
PRIPRAVA
Avokado prereži na pol, polovici zavrti v nasprotni smeri in avokado se bo razpolovil. Avokadovo meso izdolbi iz lupine z žlico. Avokadovo meso zmečkaj z vilicami, ga soli in popopraj in pokapaj z limetinim sokom ter dobro premešaj.
Rebrasto ponev dobro segrej ter nanjo razporedi vse štiri kose kruha.
Na dva kosa razporedi avokadovo omako ter nanjo kose paradižnika. Paradižnik malenkost posoli in popopraj.
Ko se spodnji kosi kruha segrejejo, oba kosa z omako in paradižniki prenesi na krožnik, ju pokrij z preostalima kosoma (ali pa ne, kakor želiš ;)) in postrezi.