Razvajaj se zdravo! Za pripravo teh truflov potrebuješ le temno čokolado in avokado. Male kroglice pa lahko povaljaš v kakavovem prahu, mletih mandljih, sesekljanih lešnikih ali pa v kokosovi moki.
SESTAVINE
- 190 g temne čokolade
- 1/2 avokada (1 dcl avokadovega mesa)
- 1 ščepec soli
- 1 žlička vanilijeve esence
- 2 žlici kakava v prahu
PRIPRAVA
Avodako olupi, njegovo meso pa dobro spasiraj, da dobiš teksturo masla. Čokolado stopi v skledi nad vodno kopeljo (skledo postavi na kozico z vrelo vodo, skleda naj se vode ne dotika). Ko se čokolada v celoti stopi, vanjo umešaj še vanilijevo esenco in avokadino maslo. Dobro premešaj in za 1 uro postavi v hladilnik.
Maso vzemi iz hladilnika, naj bo toliko strjena, da se lahko oblikuje. Z žličko vzemi malo mase, jo med dlanmi oblikuj v kroglico in povaljaj v kakavovem prahu.