Fižolova zelenjavna juha s popečenim kruhkom

0 comments

Ta čudovita juha bo prijala predvsem v hladnejših dneh! Poleg juhe postrezi s kosom kruha, najboljše kar s popečenim – kruh bo še slajši in se bo z juho čudovito ujemal.

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za juho:

  • 1 žlica olivnega olja
  • 1/2 (rjave) čebule
  • 2 stroka česna
  • 1 korenje
  • 1 majhen gomolj sladkega krompirja
  • 1 zelena bučka
  • 2 vejici svežega ali 1/2 žličke sušenega timijana
  • 10 iglic svežega ali 1/4 žličke sušenega rožmarina
  • 1 ščepec sušenih čilijevih kosmičev
  • sol
  • poper
  • 1 dcl paradižnikove kaše
  • 5 dcl zelenjavne jušne osnove
  • 1 pest listnatega ohrovta in/ali špinače in/ali blitve
  • 1 pločevinka kuhanega (belega) fižola
  • 1 žlička limoninega soka

Ostale sestavine:

  • 4 kosi (koruznega) kruha
  • 1 žlica olivnega olja

Fižolova zelenjavna juha s popečenim kruhkom

PRIPRAVA

Čebulo in česen sesekljaj, bučko in korenček na rezine, sladek krompir pa na kocke, ohrovt pa na manjše rezance.

Fižolova zelenjavna juha s popečenim kruhkom

V večji kozici segrej olivno olje in na njem prepraži čebulo in zeleno, da se čebula zmehča, a ne obarva. Dodaj še čilijeve kosmiče in česen in praži še toliko časa, da česen zadiši.

Potem v kozico dodaj še korenček, bučko in sladek krompir ter timijan in rožmarin ter premešaj. Zalij s paradižnikovo kašo in jušno osnovo in posoli ter popopraj, pokrij s pokrovko in kuhaj 15 minut, da se zelenjava skuha. V juho stresi še fižol, ohrovt in limonin sok ter vse popopraj, premešaj in kuhaj še 5 minut.

Fižolova zelenjavna juha s popečenim kruhkom

V vmesnem času kruh nareži na kose, pokapaj z olivnim oljem in na obeh straneh popraži na gril ponvi.

Fižolova zelenjavna juha s popečenim kruhkom

Juho lahko tudi zgostiš – zajemalko juhe prenesi v blender in spasiraj v gosto kremo ter po umešaj nazaj v juho. Juho serviraj in postrezi s kosom popečenega kruha.

Fižolova zelenjavna juha s popečenim kruhkom

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.