Enchiladas so tradicionalna mehiška jed, ki vedno navduši z okusom in izgledom. V tem receptu so tortilije napolnjene z mehkim in neverjetno dišečim piščančjim mesom, izbrano zelenjavo in sirom ter prelite s paradižnikovo omako in potresene še z več sira, ki se potem v pečici čudovito stopi. Oh ja, to je čudovita poslastica, ki jo lahko pripraviš tudi vnaprej.
Badges: Kosila
Hrustljava solata z brstičnim ohrovtom in pršutom s prelivom iz agrumov
0 commentsTa prečudovita, hrustljava, osvežilna in presenetljivo fantastična solata samo čaka, da jo pripraviš. Ni možnosti, da ne boš navdušen/a, saj so bili že čisto vsi, ki so jo poskusili. Vse čudovite elemente v tej solati zaokroži sladek preliv, ki ga pripraviš s pomarančnim, limoninim in jabolčnim sokom, ki je pozimi na razpolago v izobilju.
Zelenjavni mehiški čili s kvinojo
0 commentsTa pravi mehiški čili z ogromno zelenjave te bo zagotovo navdušil. Je ravno prav pekoč (ali pa čisto nič, če ti pekoče ni všeč), je super nasiten in odličnega okusa. Skrivnostna sestavina je čokolada, ki se je sicer ne čuti, jed pa naredi bogatejšo in močnejšega okusa. Čili pred postrežbo okrasi z avokadom, poleg pa postrezi še kos kruha, popečene tortilije ali pa pojej kar samega.
Brstični ohrovt v svilnati beli omaki s pršutom
0 commentsLetos za praznike (ali kateri koli drug dan, seveda) pripravi to čudovito in nenavadno prilogo. Tako kremasto, dišečo, mičkeno nenavadno in nadvse slastno. Jed s svilnato omako, v kateri leži popečen brstični ohrovt in koščki hrustljavega pršuta že ne more biti slaba, kajne?
Slasten kruh s pivom in sirom
0 commentsKruh s pivom in sirom? Ja! Super okusen, nadvse dišeč in super enostaven je za pripravit in je odlična priloga za k solatam in juham, zelo slasten in neustavljiv pa je še topel z malo masla. Pa še v hladilniku se obdrži dober teden. Ta zima kar kliče po njem!
Rezanci v svilnati mascarpone omaki z gobicami in pestom
0 commentsTe čudovite rezance v svilnati omaki z gobicami priporočam vsem, ki radi pockrljate sebe in svoje bližnje. Razkošna omaka, v kateri se kopajo rezanci, je obogatena s pestom in mascarpone sirom in je nadvse aromatična. Družbo ji delajo gobice, za piko na i pa poskrbi še nekaj sveže naribanega parmezana. Slastno!