Jap, puding se lahko pripravi tudi brez mleka – za pripravo uporabi le zrel avokado, javorjev sirup in kakav. Puding okrasi z mandlji, lešniki ali pa orehi, kar koli ti je dostopno in bolj všeč. Oreščke le prej prepraži na suhi ponvi in jih malo sesekljaj.
Ta puding bo dober le z dobrimi sestavinami, zato nikar ne pozabi – avokado mora biti ravno prav zrel, uporabi dober javorjev sirup, kakav pa prav tako. Uporabiš lahko tudi čokolado v prahu. Soli nikar ne izpusti, čeprav se sliši zelo neverjetno, bo prav sol poudarila okus čokolade.
SESTAVINE (za 2 osebi)
- 1 velik zrel avokado
- 1 ščepec soli
- 4 žlice nesladkanega kakava v prahu
- 4 žlice javorjevega sirupa
- 1/2 žličke vanilijeve esence
- 1 žlica mandljevih lističev
PRIPRAVA
Na suhi ponvi prepraži mandljeve lističe. Ko se obarvajo na obeh straneh, jih prenesi v skodelico.
Avokado prereži na pol, polovici zavrti v nasprotni smeri in avokado se bo razpolovil. Avokadovo meso izdolbi iz lupine z žlico, prenesi ga v mešalnik, dodaj vanilijevo esenco in javorjev sirup in sol.
Vse sestavine zmiksaj s paličnim mešalnikom ali pa v mikserju. Če je krema pregosta, dodaj še malo javorjevega sirupa.
Kremo prenesi v skodelico in okrasi z manjdljevimi lističi ter postrezi.