Ta kremast smuti je prava bomba okusov. Za pripravo uporabi zrel in sladek smuti. Grški jogurt da smutiju čudovito kremasto teksturo, kokosovo mleko pa ravno pravo mero eksotičnega pridiha. Enostavno njam!
Navdih za ta smuti sem dobila letos pozno poleti na Dunaju, kamor sva šla z Domnom na dopust. Enega vročega večera sva šla mimo prodajalnice zamrznjenega jogurta, kjer sva – za kar sem neizmerno hvaležna – izbrala mangov smuti z zamrznjenim jogurtom in vanj sem se takoj zaljubila. Do konca dopusta sva šla tja še nekajkrat in bi šla še večkrat, če bi bila dlje tam. Takoj, ko sva prišla domov, sem si ga želela naredit, pa sem dooooolgo čakala na ravno prav zrel mango. Ja, v Sloveniji ga ni enostavno dobiti.
Smuti je že sam fenomenalen, če želiš, ga lahko dodatno obogatiš in na vrh pred serviranjem potreseš malo kakava.
SESTAVINE (za 2 osebi)
- 1 zrel mango
- 4 zvrhane žlice grškega jogurta
- 2 žlici kokosovega mleka
PRIPRAVA
Mango olupi in nareži na manjše koščke. Nekaj koščkov prihrani za okras. Ostale prenesi v mikser in zmiksaj v gladek pire. Dodaj grški jogurt in kokosovo mleko in še enkrat dobro zmiksaj.
Smuti poskusi in posladkar ter premešaj, če smuti ni dovolj sladek.
Smuti prelij v kozarec, …
… okrasi s prihranjenimi koščki manga, po želji potresi s kakavom in postrezi.