Velika solata s popečenim tofujem in azijskim prelivom

0 comments

Ta solata s popečenim tofujem je odlična uporaba pravilno pripravljenega tofuja. Ravno prav popečen in razporejen na veliki solati, polni samega dobrega: solata, paprika, sveža kumara in čudovito ujemajoč preliv z azijskim predihom. Čudovita jed!

Dolgo sem se izogibala tofuju. Zunaj sem ga že jedla v pad thaiu ali v curryjih, a mi nikoli ni bil preveč všeč. Velikokrak je bil prav gumijast in brez okusa. Vendarle pa, ko kupiš že mariniran tofu in ga pravilno pripraviš, je tofu prav odličen! Mariniranega sem le narezala na kocke in dobro popekla. Tako je odličnega okusa in čisto nič gumijast.

Za pripravo solate sem tokrat uporabila dve vrsti solati, ti pa izberi tisto, ki je tebi najbolj všeč. Izbereš lahko katerokoli solato – motovilec, zeleno solato, berivko, rukolo  itd.

Tofu, mariniran v sojini omaki se odlično ujema s azijsko obarvanim prelivom, ki sem ga izbrala za ta recept, saj vsebuje še malo sojine omake. Če izbereš kateri koli drug tofu, prilagodi tudi preliv. Že samo malo olja in kisa (ali limoninega soka ali limetinega soka) je dovolj.

Solata je za dve osebi res velika, zato poleg potrebuješ le kos kruha in celoten obrok imaš pripravljen. Super je!

Če ti kaj tofuja ostane, pripravi ti dve jedi:

Priprava je hitra in enostavna. Tofu nareži in popeci.

 

Pripravi preliv in solato ter ostale sestavine.

Solato, ostale sestavine in tofu razporedi na servirni krožnik in prelij s prelivom ter uživaj!

  

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Velika solata s popečenim tofujem in azijskim prelivom


  • Author: Barbara
  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 10 minut
  • Total Time: 20 minut
  • Yield: za 4 osebe 1x

Description

Ta solata s popečenim tofujem je odlična uporaba pravilno pripravljenega tofuja. Ravno prav popečen in razporejen na veliki solati, polni samega dobrega: solata, paprika, sveža kumara in čudovito ujemajoč preliv z azijskim predihom. Čudovita jed!


Ingredients

Scale

Sestavine za solato:

  • 2 veliki pesti mešane solate
  • 1 rdeča paprike
    2 mladi čebuli
  • 1 sveža kumara
  • 1 zavitek mariniranega tofuja v sojini omaki
  • 1 avokado
  • (sezamovo) olje
  • sezam, feferoni za okras

Sestavine za azijski preliv:

  • 1 košček ingverja
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice (sezamovega) olja
  • 2 žlici riževega kisa (ali limoninega/limetinega soka/jabolčnega kisa)
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 žlička javorjevega ali agavinega sirupa (ali medu)

Instructions

  1. Pripravi sestavine: Solato nareži in dobro operi ter osuši. Papriko nareži na tanke rezinice, čebulo pa na kolute (beli del lahko prihraniš za kak drug recept). Kumaro olupi, ji po želji izdolbi sredico in nareži na koščke.
  2. Popeci tofu: Tofu vzemi iz embalaže, nareži na kockice in na hitro popeci na segreti žlici olja – na stran le kakšnih 30 sekund.
  3. Pripravi preliv: Ingver in česen naribaj in dobro zmešaj z vsemi ostalimi sestavinami za preliv.
  4. Solata: Solato razporedi na servirni krožnik, obloži z papriko, mlado čebulico, tofujem in kumaro in pokapaj s prelivom. Dodaj še na rezinice narezan avokado in po želji okrasi še s sezamom. Avokado lahko pokapaš z nekaj limetinega soka in malenkost posoliš. Postrezi takoj.

Notes

Izberi kateri koli tofu. Če ne dobiš že mariniranega, ga med peko posoli in popopraj.

Izberi katero koli solato.

Uporabi azijski preliv ali pa le limono/kis in olje.

Recept je pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

 

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.