Če imaš doma sous vide napravico ali pa si je želiš, pa ne veš še točno, kaj z njo, potem je ta recept pravi zate. Večina ljudi misli, da je sous vide – torej počasno kuhanje v vodi – le za goveje zrezke, oziroma rib-eye, pa to ni čisto res. Na sous vide način lahko pripraviš tudi najbolj sočno, ravno prav krhko in neverjetno odlično ribo. Tole je božansko!
Badges: Tip jedi
Pečen fižol v paradižnikovi omaki
0 commentsKremna paradižnikova omaka, obogatena s korenjem in polna mehkega fižola, tako zelo diši in pogreje ter nasiti vse, ki bodo imeli to srečo, da jo bodo lahko poskusili. Jed lahko postrežeš s katero koli prilogo po želji, pečen sladki krompir je čudovita izbira. Jed lahko pripraviš tudi za vnaprej in jo pred postrežbo le pogreješ.
Kislo-pekoča juha s piščancem
0 commentsTa juha je še boljša kot tista iz kitajske restavracije! Je čudovito svilnata, polna zelenjave (gobe, korenje, mlada čebula) in proteinov (piščanec, tofu, gobe in jajca) ter ravno prav pekoča in kisla. Juha se čudovito pogreje in je dobra tudi do 5 dni, zato je lahko več pripraviš tudi za […]
Pohani piščančji fileji iz pečice z gorčično-medeno omako
0 commentsTo so piščančji pohančki polni okusa, panirani v nekaj minutah in pečeni v pečici. Obdaja jih ravno prav začinjena panira, ki poskrbi, da je notranjost popolnoma sočna in tako zelo dobra. Priprava v celoti traja manj kot pol ure, štedilnik in kuhinja pa nimata ne kapljice olja, ne vonja po pohanju! Pohančke po želji postrezi z gorčično-medeno omako, ki je s pohančki popolna kombinacija.
Pomarančni mousse s piškoti
6 commentsSladice, ki navdušijo, so lahko tudi popolnoma enostavne. Ta pomarančni mousse, pripravljen brez kompliciranih tehnik in le z povsod dostopnimi sestavinami, je fantastičen, kremast in tako zelo navdušujoč. Za pripravo potrebuješ le pomarančni sok, kremni sir, sladko smetano, malo sladkorja in čokolado ter po želji še pomarančni sladkor. Če želiš, pa dodaj še piškotke. Nadvse dobro in nadvse enostavno!
Ekspresne cimetove rolice z jogurtovim testom in vanilijevim prelivom
0 commentsTe čudovito puhaste, dišeče in tako zelo dobre cimetove rolice, pripravljene v slabe pol ure, te bodo zagotovo navdušile. Testo je namesto s klasičnim kvasom pripravljeno z pecilnim praškom kar pohiti pripravo ter grškim jogurtom, ki v sladico prav spretno vključi še nekaj proteinov. Za piko na i te odlične cimetove rolice pokapaj z vanilijevim prelivom, ki je tako zelo dober, da na koncu poližeš vse prste. Enostavno wow!