To je najboljša priloga tega poletja! Bučke so povaljane v okusnih drobtinah, pečene v pečici, na koncu pa še posute s sirom, ki se božansko stopi okoli hrustljavih bučk. Pa še vse skupaj se pripravi v slabe pol ure. Nooooro dobro!
Sezonske jedi so vedno najboljše. Zelenjava je sveža in zato odlične kakovosti, je čudovitega vonja in okusa. Pa še poceni je, ker je je veliko na razpolago. Če imaš to srečo, da zelenjavo pridelaš na lastnem vrtu, je pa vse še boljše.
Te bučke so čudovite, so polnega okusa in takoo zeloo dobree. Niso preveč mehke, oziroma pocaste in niso preveč trde, oziroma surove. Zaradi hrustljavih drobtin, ki objemajo bučke, imajo čudovito teksturo in ker so te super začinjene, so res čudovitega okusa – čisto nič dolgočasne niso.
Pohane bučke praviš le s štirimi sestavinami:
- BUČKE – Uporabi zelene bučke srednje velikosti. Z njimi namreč dobiš ravno prav velike kolutke. Bučke srednje velikosti tudi nimajo prevelikih semen.
- MEŠANICA ZA POHANJE oz. PANIRANJE – Kotányi je letos lansiral štiri različne mešanice za paniranje in vse so čudovite. Sicer na njih piše Hrustljavi piščanec, vendar pa jih lahko uporabiš tudi za ribe in zelenjavo, celo sir. V njih se skrivajo drobtine, različne začimbe, v eni celo sir in pa jajce v prahu. Kar pomeni, da za pripravo potrebuješ le hladno vodo in izbrano mešanico. Kaj ni to čudovito priročno?
- SIR – Ko se pohane bučke popečejo v pečici, jim dodam še malo sira in vrnem v pečico, da se sir stopi. Uporabi mocarelo, edam ali kateri koli sir, ki se lepo topi. Omojbog kako je to dobro!
- OLJE – Da bodo bučke še boljše, jih malo pokapaj ali pošpricaj z oljem.
Te bučke lahko postrežeš:
- SAMOSTOJNO – Pripravi bučke, poleg postreži s skledo solate in to je to! Lahko je čudovita lahka večerja ali pa prigrizek.
- KOT PRILOGO – Seveda so te bučke lahko čudovita priloga ob kateri koli glavni jedi.
Poglej si tudi kratek VIDEO priprave.
Bučke so res čarobne in če jih pripraviš na pravilen način, so resnično božanske. Zato ti, preden si pogledava, kako se te bučke pripravijo, prilagam še nekaj odličnih receptov z bučkami:
- Fantastična bučkina kremna juha
- Špageti v bučkini omaki z zlatimi drobtinami
- Losos v škrniclju z bučkami
- Pečene bučke in jajčevci v solati s feto
- Kremna krompirjeva juha s koruzo in bučko
- Njoki z bučko in češnjevimi paradižniki
- Polpeti iz bučk in fete z avokadovim prelivom
- Čokoladno-bučkino pecivo
- Bučkini rezanci z omako amatriciana
Vidiš, kako čudovite so bučke? Jaz jih obožujem! Še mnogo več receptov z bučkami si najdi pod oznako Bučke.
Priprava teh bučk je nadvse enostavna. Potrebuješ štiri sestavine, segreto pečico in približno pol ure.
Za pripravo potrebuješ sestavine na spodnji fotki. Natančne količine sestavin in korake priprave najdi na dnu strani.
Najprej pripravi bučke, nato pa jih spohaj – potrebuješ le hladno vodo in mešanico za paniranje! Nato jih položi na pekač, obložen s papirjem za peko, pokapaj z malo olja in speci. Pečenim dodaj še malo sira in vrni v pečico, da se sir stopi. Božansko!
Te bučke so priloga tega poletja. Božanske so in moraš jih poskusit.

Božanske pohane bučke s sirom
- Total Time: 30 minut
- Yield: za 2-4 osebe 1x
Description
To je najboljša priloga tega poletja! Bučke so povaljane v okusnih drobtinah, pečene v pečici, na koncu pa še posute s sirom, ki se božansko stopi okoli hrustljavih bučk. Pa še vse skupaj se pripravi v slabe pol ure. Nooooro dobro!
Ingredients
- 2 srednje veliki zeleni bučki (oz. približno 400 g bučke)
- 1 vrečka Kotányi mešanice za paniranje Hrustljavi piščanec – česen (ali katera od drugih treh ali lastna mešanica)
- 50 g topljivega sira (mocarela, edam …)
- (olivno) olje
Instructions
- Pečica: Pečico segrej na 200°C.
- Pekač: Plitek pekač obloži s papirjem za peko.
- Bučke: Bučke operi in nareži na kolute debele približno 0,5 cm.
- Pohanje: Pol litra hladne vode zlij v skledo, na krožnik pa stresi mešanico za pohanje. Nekaj bučk na enkrat položi v vodo, nato pa posamezno mokro koluto bučke položi še v mešanico in jo v njej povaljaj, da se mešanica oprime celotnega koluta bučke. Ponovi z vsemi bučkami.
- Peka: Posamezne spohane kolute bučke položi na papir za peko. Če ti na koncu ostane nekaj mešanice (kar je velik plus), jo stresi okoli spohanih bučk. Bučke pokapaj z oljem. Pekač postavi v pečico za 15-20 minut, da se drobtine zlato zapečejo, bučke pa zmehčajo.
- Sir: Pekač s pečenimi bučkami previdno vzemi iz pečice, nato pa nanje razporedi nariban sir. Pekač še za približno 5 minut postavi nazaj v pečico, da se sir stopi.
- Postrežba: Pripravljeno poslastico previdno vzemi iz pečice, nato pa bučke s skledo solate postrezi kot lahko glavno jed ali pa postrezi kot prilogo s katero koli drugo glavno jedjo. Pa uživaj!
Notes
Uporabiš lahko katero koli od štirih Kotányi mešanic za paniranje. Imajo:
– Hrustljavi piščanec – Classic
– Hrustljavi piščanec – Česen
– Hrustljavi piščanec – Sir in zelišča
– Hrustljavi piščanec – Paprika
Če te mešanice nimaš, uporabi 1 jajce in domačo mešanico, sestavljeno z:
– 100 g drobtin
– 40 g parmezana
– 1 žlička različnih suhih začimb (bazilika ali katera koli tebi ljubna posušena začimbnica, česen, poper …)
– 1/2 žličke soli
- Prep Time: 5 minut
- Cook Time: 25 minut