Pekoči lignji

0 comments

Pekoči lignji

Ti okusni lignji, pripravljeni zelo na hitro, bodo velikokrat na tvojem jedilniku. Količino popra in čilija prilagodi okusu. Postrezi z rezino limone in kosom kruha ter veliko skledo najljubše solate.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 250 g lignjev
  • 4 žlice moke
  • 1 žlička čilija v prahu
  • 1 žlička soli
  • 2 žlički sveže mletega popra
  • sončnično ali repično olje

PRIPRAVA

Lignje nareži na rezine in jih osuši s kuhinjsko brisačo. V plitkem krožniku zmešaj moko, čili, sol in poper ter premešaj. Koščke lignjev pomokaj in speci v olju, vmes enkrat obrni.

Pečene prenesi na krožnik, obložen s kuhinjskim prtičem, da odteče odvečno olje. Postrezi z limoninimi krhlji.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.