Piščančji ražnjiči

, 15. Jan 2015 | No Comments

Piščančji ražnjiči

Piščančje meso je lahko malo dolgočasno, a brez skrbi, ne v tem receptu. Čeprav male piščančje kroglice na fotografiji spremljajo male mocarelice in češnjevi paradižniki, so odlične tudi same.

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za piščančje kroglice:

  • 150 g piščančjega ali puranovega mletega mesa
  • 1/4 rjave čebule
  • 3 žlice paradižnikovega koncentrata
  • 1/2 žličke suhega origana
  • sol
  • poper
  • 1 žlica olivnega olja

Ostale sestavine:

  • 1 pest majhnih bazilikinih lističev
  • 1 vrečka malih mocarelic
  • 1 pest češnjevih paradižnikov

Piščančji ražnjiči

Piščančji ražnjiči

PRIPRAVA

V ponvi segrej olje in na njem najprej prepraži sesekljano čebulo, potem pa dodaj še fino sesekljan česen. Česen praži le toliko časa, da zadiši. Mleto meso daj v večjo skledo in ga razporedi po celi skledi ter posoli in popopraj ter dodaj še origano

Piščančji ražnjiči

… in ohlajeno mešanico čebule in česna. Dodaj še paradižnikov koncentrat in dobro pregneti. Roke si splakni z mrzlo vodo in iz mesa oblikuj majhne kroglice. Kroglice razporedi po pekaču (nanj daj papir za peko) in …

Piščančji ražnjiči

… ga postavi v pečico, ogreto na 190 °C. Kroglice peci 20 minut, vmes jih obrni.

Piščančji ražnjiči

Češnjeve paradižnike nareži na polovice. Na palčke izmenično natikaj piščančje kroglice, bazilikine lističe, mocarele in češnjeve paradižnike.

Piščančji ražnjiči

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply