Piščančje meso je lahko malo dolgočasno, a brez skrbi, ne v tem receptu. Čeprav male piščančje kroglice na fotografiji spremljajo male mocarelice in češnjevi paradižniki, so odlične tudi same.
SESTAVINE (za 2 osebi)
Sestavine za piščančje kroglice:
- 150 g piščančjega ali puranovega mletega mesa
- 1/4 rjave čebule
- 3 žlice paradižnikovega koncentrata
- 1/2 žličke suhega origana
- sol
- poper
- 1 žlica olivnega olja
Ostale sestavine:
- 1 pest majhnih bazilikinih lističev
- 1 vrečka malih mocarelic
- 1 pest češnjevih paradižnikov
PRIPRAVA
V ponvi segrej olje in na njem najprej prepraži sesekljano čebulo, potem pa dodaj še fino sesekljan česen. Česen praži le toliko časa, da zadiši. Mleto meso daj v večjo skledo in ga razporedi po celi skledi ter posoli in popopraj ter dodaj še origano
… in ohlajeno mešanico čebule in česna. Dodaj še paradižnikov koncentrat in dobro pregneti. Roke si splakni z mrzlo vodo in iz mesa oblikuj majhne kroglice. Kroglice razporedi po pekaču (nanj daj papir za peko) in …
… ga postavi v pečico, ogreto na 190 °C. Kroglice peci 20 minut, vmes jih obrni.
Češnjeve paradižnike nareži na polovice. Na palčke izmenično natikaj piščančje kroglice, bazilikine lističe, mocarele in češnjeve paradižnike.