Pa ne spet ta jajca! Če se želiš naslednjič izogniti tem besedam, pripravi ta recept zdaj. Naslednjič te bodo prosili zanje. Na ta način lahko porabiš velikonočna jajca, lahko pa jih pripraviš na čisto navaden dan.
Skuhati trdo kuhana jajca je pa res enostavno. Pa je res? Seveda je. 🙂 A ker je vedno nekaj prostora za izboljšanje, ti predlagam, da prebereš moj blog zapis o perfektnih trdo kuhanih jajcih in se naučiš trika ali dva. 😉
Ponavadi so takšna polnjena jajca pripravljena z majonezo, a ker se jaz majoneze ne grem, je krema “mojih” jajc pripravljena iz avokada, izdolbenih rumenjakov, rdeče čebule in začimb. Vse sestavine skupaj poveže limetin sok, če pa limet nimaš, lahko uporabiš tudi limonin sok.
Jajca okrasi s peteršiljem in potresi z rdečo papriko, čilijem v prahu ali pa s kajenskim poprom. Jajca postrezi kot dodatek k ostalim jedem, lahko pa jih postrežeš le s kruhom in češnjevci.
Ta recept je pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija – hvala za sestavine, super so! 🙂 Ti pa kar hop v najbližno Lidl poslovalnico, potem pa v kuhinjo. Jajca čakajo! 😉
SESTAVINE (za 6 jajc oz. 12 polovičk)
- 6 srednje velikih jajc
- 1 avokado
- 1 majhen košček rdeče čebule
- 1 sočna limeta
- sol
- poper
PRIPRAVA
Jajca trdo skuhaj – v vrelo vodo vlij žlico kisa in v kopel previdno položi jajčka ter jih kuhaj 14 minut. Kuhana prenesi v ledeno kopel in ohlajena olupi. Jajca razpolovi in …
… jim odstrani rumenjake.
Meso avokada, rumenjake, sok limete, košček čebule, malo soli in popra zmiksaj v gladko maso.
Maso prenesi v okrasno vrečko – če jo imaš, seveda.
Če vrečke nimaš, prazne jajčne polovičke z maso napolni kar z žličko.
Napolnjene jajčne polovičke okrasi z rdečo mleto papriko in peteršiljem ter postrezi.
Polnjena jajca z avokadovo kremo postrezi takoj, ko jih pripraviš, saj bodo takrat najboljša.
bohpumagi! najprej 14 minut jajca ubijat v kropu je res dosežek, pol pa si nebuloze kar sledijo, u smislu če nimaš okrasne vrečke pa kar z žlico, kaj pa preprosto odrezat vogal katerekoli vrečke?! za vrhunec je slovenceljski okrasni dodatek lista peteršilja, da o posipu z rdečo papriko ne govorim. če bi hotla zelen dodatek (k zelenem polnilu!), bi sama malo posula s svežim drobnjakom, če bi želela rdečega, pa bi not piknila košček sveže rdeče paprike, še boljš pa mali čili 🙂
sej nič ne rečem, veselje pisat pa to, ampak povsem vsakdanje reči prodajat za mastermind pieces, je pa res mau žalostn. lp miša
Draga Miša. Hvala za komentar in predloge za alternativni recept. Ravno to je čar ustvarjanja v kuhinji – vsakemu svoje, čisto po lastnem okusu. Lp! 🙂