Sadni kolački

, 16. Jan 2015 | One Comment

Kako so srčkani! Z malo truda lahko čisto navadne mafine preobraziš v nekaj res posebnega. Ko so jagode v sezoni uporabi le-te, izven sezone pa uporabi svež mango ali ananas, lahko pa tudi vložene breskve. Namesto mascarpone sira uporabi stepeno sladko smetano ali grški jogurt.

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za mafine:

  • 125 g masla
  • 125 g rjavega sladkorja
  • 2 jajci
  • 125 g pirine polnozrnate moke (ali bele pšenične ali pa polnozrnate pšenične moke)
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • 1 žlička vanilijeve esence

Ostale sestavine:

  • 100 g mascarpone sira
  • 15 g sladkorja v prahu
  • 1/2 žličke vanilijeve esence
  • 50 g temne čokolade
  • 4 žlice marmelade
  • 1 pest svežih jagod

Sadni kolački

PRIPRAVA

Maslo stopi v kozici. V veliki skledi zmešaj jajca in sladkor. V drugi posodi zmešaj moko, sol in pecilni prašek. V jajčno zmes vlij maslo, dodaj še vanilijevo esenco in dobro premešaj.

Sadni kolački

V tekočo zmes zdaj umešaj še suhe sestavine in premešaj, da dobiš tekočo zmes, to pa prelij v 6 modelčkov za mafine …

Sadni kolački

… in peci 25 minut v pečici, ogreti na 180°C. Ko so mafini pečeni, jih vzemi iz pečice in ohladi.

Sadni kolački

Mascarpone sir, vanilijevo esenco in sladkor dobro zmešaj. Marmeladi dodaj žličko vode in dobro premešaj. Ohlajene mafine prereži na pol.

Sadni kolački

Spodnji del najprej namaži z marmelado,

Sadni kolački

potem z mascarponejem in okrasi z nekaj narezanimi jagodami.

Sadni kolački

Pokrij z zgornjim delom. Zgornji del okrasi še z žlico marcarponeja in z jagodami. Enako ponovi z vsemi mafini.

Nad vodno kopeljo (čokolado položi v skledo, to pa na kozico z vrelo vodo, skleda naj se vode ne dotika!) stopi čokolado. Vilico pomoči v stopljeno čokolado in z njo okrasi sestavljene mafine. Navdušuj se nad svojo kreacijo in jo postrezi!

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

  1. Jani
    March 21, 2017

    Super, izgleda okusno!

    Reply

Leave a Reply