Hitro pripravljene sladice so super rešitev za tiste trenutke, ko ti zapaše nekaj sladkega, pa se ti res ne pa packati ali pa za trenutke, ko dobiš nenapovedane obiske. Razlog ni pomemben, pomembno je, da je sladica potem res dobra. In tile skutini kozarčki to vsekakor so.
Navduši sebe in vse, ki ti bodo to sladico pomagali pojesti! Za pripravo lahko uporabiš sveže ali zamrznjene borovnice. Lahko pa to sladico pripraviš tudi z zamrznjenimi češnjami ali višnjami.
SESTAVINE (za 4 kozarčke)
Sestavine za borovničevo omako:
- 100 g borovnic
- 1/2 žličke vanilijeve esence
- 1 žlička (rjavega) sladkorja
Ostale sestavine:
- 100 g praženih lešnikov + 1 žlica za okras
- 150 g cimetovih ali polnozrnatih ali maslenih piškotov
- 50 g masla
- 2 dcl sladke smetane
- 250 g skute
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlička limoninega soka
PRIPRAVA
Lešnike in piškote zmelji v mešalniku, potem pa jima dodaj maslo in še nekaj časa miksaj, da dobiš drobljivo “testo”. Večino “testa” – nekaj ga prihrani za okras – razporedi v servirne kozarčke in ga kar s prsti ali žlico malo potlači.
V čistem mešalniku stepi sladko smetano, potem pa jo prenesi v posodico. Kar v istem mešalniku zmiksaj še skuto, ji dodaj žlico sladkorja in limonin sok in še enkrat premešaj. V skutino zmes dodaj sladko smetano in še enkrat nežno – z žlico ali lopatko, NIKAR v mešalniku – premešaj.
Borovnice – sveže ali zamrznjene – daj v ponev, jim dodaj esenco in sladkor in jih malo segrej, da se zmehčajo in da dobiš nežno omako.
Skutino kremo razporedi v kozarčke. Na vrh skutine kreme razporedi malo borovničeve omake, lešnike in preostalo “testo”. Če želiš sebe ali tiste, ki bodo s tabo uživali v tej sladici navdušiti, sladico okrasi še z listki sveže mete.