Badges: Pomlad

brokoli, feferoni, smučanje, testenine, vegansko, vegetarijansko, video recept, Vsi recepti, Vsi recepti

Makaroni v veganski kremni paradižnikovi omaki s pečenim brokolijem

0 comments

Oh, kakšna čudovita zgodnja pomladna jed! Testenine, najboljše takšne s udrtinami, da se v njih omaka lahko pretkano skrije, prav lepo objema božanska kremna omaka, ki pa je pripravljena brez mlečnih dodatkov, beri smetane, saj kvazi smetano pripraviš kar z indijskimi oreščki. Poleg si pripravi karkoli želiš, predlagam pečen brokoli in skledo solate. Ja, tole je enostavno popoln obrok, ki pocrklja in nasiti. Pa še čudovito izgleda!

Beljakovinski recepti, brokoli, Kotányi recept, mlečni izdelki, riž, sebojke, smučanje, solate, vegetarijansko, video recept, Vsi recepti, Vsi recepti

Pečena zelenjava in feta z rižem in motovilcem

0 comments

Ta dobrot poln krožnik te bo nahranil, pocrkljal in nasitil. Imava vse pomembne skupine hranil – oglikovi hidrati so v obliki riža, beljakovine so v pečeni feti, ogromno vlaknin, vitaminov in ostalih pomembnih hranil pa je v pečeni zelenjavi in motovilcu v solati. Da je vse skupaj nadvse dobro, poskrbijo začimbe in osvežilen gorčični preliv.

Beljakovinski recepti, Kotányi recept, meso, smučanje, video recept, Vsi recepti, Vsi recepti

Čudovit goveji golaž iz pečice

0 comments

Ta golaž je neverjeten! Lepo gost z mesom, paradižniki, papriko in omako, neverjetno polnega okusa in tako zelo dober, pa še božansko diši. Po začetni nekajminutni pripravi na štedilniku vse preostalo delo opravi pečica. Golaž lahko postrežeš s kruhovimi cmoki, polento ali le s kruhom. Pripraviš ga lahko za večkrat, odlično pa se tudi zamrzne. Nori okusi!

curry, feferoni, juhe, Kotányi recept, Škrobni recepti, sladki krompir, smučanje, špinača, stročnice, vegansko, vegetarijansko, Vsi recepti, Vsi recepti

Curry s čičeriko, sladkim krompirjem in špinačo

2 comments

Ta odličen curry, poln fantastičnih okusov, moraš pripraviti čim prej! Kombinacija čičerike, sladkega krompirja in začimb je nebeška in te ne bo le pogrela, ampak tudi nasitila. Za svežino in barvo pa vsekakor dodaj še paradižnike (pelate ali sveže) in špinačo (svežo ali nekaj zamrznjene). Curry postrezi z rižem, naan kruhom ali pa kuskusom, kvinojo … Noro dober je!