Rižota s korenčkom, papriko, grahom in meto

, 15. Sep 2015 | 3 Comments

Rižota s korenčkom, papriko, grahom in meto

Enostavna, a tako okusna rižota. Paprika, korenček in grah so stari riževi znanci, a meta, ki jo dodaš čisto na koncu, poskrbi za čisto nove okuse. Seveda lahko dodaš tudi druge dišavnice, a poskusi z meto, ne bo ti žal. Poleg postrezi z zeleno solato.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 180 g riža za rižote
  • 1 korenje
  • 1 pest sveže mete
  • 100 g graha (svežega ali zamrznjenega)
  • 1 pest špinače ali blitve (neobvezno)
  • 1/2 (rdeče) paprike
  • 1 šalotka
  • sol
  • poper
  • 1 l zelenjavne jušne osnove (ali vrele vode in zelenjavne jušne kocke)
  • 10 g masla
  • olivno olje

Rižota s korenčkom, papriko, grahom in meto

PRIPRAVA

V kozici segrej 2 žlici olivnega olja in na njem popraži sesekljano šalotko. Ko se šalotka zmehča, a ne obarva, dodaj papriko in praži, da se tudi paprika malo zmehča. Potem dodaj riž in praži približno minuto, da riž postekleni.

Rižota s korenčkom, papriko, grahom in meto

Zelenjavno osnovo segrej in jo imej pri roki. Na riž daj najprej zajemalko osnove in ko riž tekočino vpije, dodaj naslednjo. Potem dodaj še korenje in grah ter nadaljuj z dodajanjem vode, dokler se riž ne skuha- približno 15 minut. Ko je riž skuhan, rižoto poskusi ter po okusu dodaj sol in poper. Kozico daj z ognja, vanjo vmešaj maslo in špinačo ter kozico pokrij.

Rižota s korenčkom, papriko, grahom in meto

Po 3 minutah rižoto serviraj na krožnik, okrasi z metinimi lističi in postrezi.

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

  1. Kappa
    August 30, 2016

    Ne bit amaterji. Zrihtite QR kode pa short urlje za recepete.

    Neki fensi ovo ono, a falijo vm take gluposti.

    Reply
  2. Kappa
    August 30, 2016

    All jokes aside, funkciji bi bili priročni. Blog je sicer vizualno in funkcionalno super.

    glhf

    Reply
    • Barbara
      August 30, 2016

      Hvala za pohvale. Short urlje bi res lahko zrihtali, ja …
      So pa tu že QR kode! Upam, da ti bodo prišle prav. 🙂

      Reply

Leave a Reply