Badges: Veganski recepti

LCHF, Škrobni recepti, smučanje, stročnice, vegansko, vegetarijansko, Vsi recepti, Vsi recepti

Nadgrajena fižolova juha z makarončki

0 comments

Čas je, da nadgradiš svojo klasično fižolovo juho. Še vedno potrebuješ fižol, čebulo, česen in lovorjev list, poleg tega pa še nekaj rdečega vina, malo paradižnikove mezge, rožmarina in timijana. Po želji lahko seveda v tej poslastici skuhaš še nekaj testenin ali pa juho postrezi kar s kosom kruha. Oh, kako diši, kako je dobra in kako je enostavna!

Vsi recepti, Vsi recepti

Najboljši domači humus

0 comments

Humus, pripravljen s čičeriko in še z nekaj malenkostmi, je čudovit kot namaz, priloga ali pomaka. Izhaja z Bližnjega vzhoda, priljubljen pa je po vsem svetu. Pripravi se izredno hitro, v hladilniku pa se brez težav obdrži dober teden – če seveda zdrži tam toliko časa, ker je resnično fantastičen.

Ogljikovo-hidratni recepti, poletne sladice, sladice, Sladice, smučanje, vegansko, vegetarijansko, video recept, Vsi recepti, Vsi recepti

Božanska čokoladna tortica v skodelici iz mikrovalovke

0 comments

Ta čokoladna tortica s kremasto čokoladno sredico, ki jo pripraviš v minut in pol v mikrovalovni pečici, je prava mala poslastica za takrat, ko nimaš časa in/ali takrat, ko ne želiš pripraviti cele torte z osmimi porcijami. Tortica je sočna, rahla in tako zelo čokoladna. Pripravljena pa s sestavinami, ki jih imaš zagotovo vedno doma.

feferoni, juhe, smučanje, stročnice, vegansko, vegetarijansko, Vsi recepti, Vsi recepti

Odlična juha z rdečo lečo in zelenjavo

0 comments

Ta preprosta, a neverjetno odlična juha z rdečo lečo in nekaj osnovne zelenjave je popoln obrok v hladnejših dneh. No, pravzaprav tekne čez vse leto. Za pripravo poleg leče potrebuješ še čebulo, česen, korenje in zeleno ter nekaj paradižnika ali paradižnikove kaše. S kosom kruha je resnično odličen in zelo hranljiv obrok.

Kotányi recept, smučanje, testenine, vegansko, vegetarijansko, Vsi recepti, Vsi recepti

Fantastična bolonjska omaka z gobami in rezanci

0 comments

Kakšni okusi, kakšen vonj, kakšne barve! Ta zelenjavna različica bolonjske omake z gobami je neverjetna. Gobice in korenje ter nekaj osnovnih začimb se kopajo v bogati paradižnikovi omaki, družbo pa jim delajo rezanci. To jed obožujejo vegetarijanci, nad odličnim okusom pa so navdušeni tudi ljubitelji klasične bolonjske omake z mesom. Je treba kar probati, da razumeš!