10 najbolj priljubljenih receptov leta 2022

0 comments

Leto 2022 je bilo brez dvoma slastno. Prineslo je odlične zelenjavne, ribje in mesne jedi. Seveda pa smo se tudi sladkali. Preizkušali smo nove tehnike priprave in nove kombinacije sestavin. Vse jedi pa so bile neverjetno slastne, nikakor niso razočarale in vedno prijetno presenetile. Poglejva, katerih pet receptov je bilo najbolj priljubljenih z vaše strani in katerih pet novih receptov v letošnjem letu je meni najljubših.

Pet najbolj priljubljenih glede na Google Analytics

V izbor prvih petih vam najljubših so se uvrstili recepti, ki so bili glede na Google Analytics letos najbolj priljubljeni, ne glede na to ali so bili novi v letu 2022 ali pa so že znane klasike. S seznamom se popolnoma strinjam, ti recepti so res odlični.

Odličen pečen sladki krompir

Če še ne poznaš sladkega krompirja, je sedaj pravi čas, da ga spoznaš. Res je dobra priloga ali celo odlična lahka večerja. Nikar naj te ime ne zavede – krompir ni sladek sladek, pa tudi ni krompir krompir, zato ne pričakuj, da bo krompir tisti krompir, ki ga poznaš, pa sladek tudi ne bo. Če me razumeš. Klik do recepta >>

Fantastična bučkina kremna juha

Naravno je vedno najboljše! Ta resnično božanska juha, ki je kremna, a pripravljena brez krompirja ali smetane, vendarle pa z bučko, porom/šalotko/čebulo in jušno osnovo, je popolnoma naravna, za piko na i pa jo lahko obogatiš še s svežo baziliko. Tako slastno! Klik do recepta >>

Najboljša čokoladna mascarpone tortica brez moke

Ta tortica, pripravljena s čokolado, mascarpone sirom, jajci in malo mandljeve moke je tako dobra, kot obljublja fotka. Z razlogom je ta recept eden najbolj priljubljenih in obiskanih receptov sploh, ne le v letu 2022. Božansko! Klik do recepta >>

Sladko zelje: juha z zeljem, krompirjem in zelenjavo

To je recept moje mami. No, jaz sem dodala le še malo več zelenjave. Ta juha je ena najbolj enostavnih, najbolj dobrih in tako zelo lepo pogreje dušo in telo. Poleg tega pa lahko poleg osnovnih zelenjav porabiš še vse, kar se ti mota po hladilniku. Pa še vnaprej jo lahko pripraviš in potem pogreješ. Res sami plusi. Klik do recepta >>

Božanski v pečici ocvrti jajčevci

Ko izveš, da lahko jajčevce spečeš tudi v pečici, da so kljub temu znotraj čudovito mehki, na zunaj pa super hrustljavi, se ti odpre čisto nov svet! Ti jajčevci so čudovita priloga, lahko jih daš v sendviče, v solate ali pa poješ kar tako. Ja, tako zelo so dobri! Klik do recepta >>

Mojih pet najljubših

V letu 2022 sem nove ali prenovljene recepte objavljala ob četrtkih. Tako sem (vsaj upam!) dala dovolj časa, da se je nakupilo sestavine in nato ustvarjalo prek vikenda. Ker vem, da imate nekateri čas le čez vikend. Veliko starejših receptov sem pogledala, po potrebi izboljšala, posnela nove fotografije, dodala več razlage in jim tako dala novo življenje. Seveda pa sem objavila tudi nove recepte. In to tiste, ki sem jih v zadnjem letu (ali več letih!) večkrat naredila, se vanje res zaljubila in jih seveda zato morala deliti tudi s tabo. Teh pet mi je res ljubih in želim, da jih poskusiš, ker ne veš, kaj zamujaš!

Pečena feta in stročji fižol z bulgurjem in spasirano skuto

Tu so uporabljene vsem znane sestavine, uporabljene pa so na nov čudovit način. Težko ti opišem, kako zelo dober, globok in tako-zelo-nefižolovski okus ima pečen stročji fižol. To je tako dobro! Pečena feta je zame odkritje leta 2021 in potem, ko sem jo pripravila res velikokrat in se končno naučila, kako pripravljena je res dobra, sem jo podelila s tabo. Vse zaokroži ravno prav sočna podlaga s skuto (!), dodatno hranilno vlogo pa prevzame bulgur (lahko tudi riž, kuskus …). Res kombinacija iz kulinaričnih nebes. Klik do recepta >>

Čokoladna ovsena kaša s pomarančo in cimetom

Pojma nimam, zakaj je ovsena kaša (če sploh!) v Sloveniji znana le kot hrana za v bolnišnico. Če jo pripraviš pravilno, ji dodaš pravilne kombinacije in jo okrasiš še s čudovitimi jedilnimi okraski (čokolado, mandlji, pomaranča), je tako zelo privlačna in tako zelo dobra! Ta s čokolado je kot najboljši puding na svetu, wow! Klik do recepta >>

Cvetačni riž z zelenjavo in klobaso s pekača

Pečena zelenjava je najboljša zelenjava sploh! Tako zelo globok okus ima, tako zelo ravno prav hrustljava ali mehka je (odvisno od vrste, seveda). Poleg surove zelenjave, je ravno pečena meni tista najboljša – kuhana se lahko skrije. Ta, pripravljena na enem pekaču je ne le dobra, ampak tudi enostavna. V receptu ti razložim tudi, kako lahko tole poslastico z enega pekača pripraviš kot popolnoma keto/paleo ali pa kot njeno popolno nasprotje, kot popolnoma vegansko. Pa še uporabiš lahko katero koli zelenjavo. Kaj ni hrana čarobna?! Klik do recepta >>

Božanski gratiniran krompir dauphinoise

Ena najbolj čudovitih lastnosti kuhanja je priprava  nadvse običajnih in enostavno dostopnih sestavin, v tem primeru krompirja, na popolnoma nov način. Kaj ni zapravljanje življenja, če v celem življenju ješ krompir, pripravljen samo na en (ali dva, recimo tri) način?! Pa čeprav je dober! To je tako, kot če bi gledali Leonarda di Capria le v Titaniku. Tam zunaj je še toooooliko (še boljših) čudovitih filmov in vlog, v katerih res sije. V tej jedi se tanke rezinice krompirja namakajo v nežni sirno-smetanovi omaki, družbo pa mu dela mehka čebula. Tako neverjetno dobro! Klik do recepta >>

Gratinirane ajdove palačinke s skuto

Skuta je meni ena najljubših sestavin. Z njo lahko pripraviš marsikaj. Te gratinirane skutine palačinke so neverjetne. Ne le, da so palačinke ajdove (wow!), nadev je resnično sočen (hvala gre snegu in marmeladi!), pa še takooo lepo dišijo! In kako lepo izgledajo! Noro dobro. Klik do recepta >>

Wow, leto 2022 je bilo RES slastno! Povej, kateri recept je bil pa tebi najbolj všeč? Izberi med temi desetimi ali pa seveda izberi svojega. Vse najdeš tukajle pod Vsi recepti.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.