Te čudovite rezance v svilnati omaki z gobicami priporočam vsem, ki radi pockrljate sebe in svoje bližnje. Razkošna omaka, v kateri se kopajo rezanci, je obogatena s pestom in mascarpone sirom in je nadvse aromatična. Družbo ji delajo gobice, za piko na i pa poskrbi še nekaj sveže naribanega parmezana. Slastno!
Badges: Jesen
Razkošni kruhki z gamberi in avokadom
0 commentsTile kruhki so fantastični za kakršno koli praznovanje, saj resnično navdušijo. Popečen kruh, odišavljen s česnom, svilnata avokadova omaka in dišeči gamberi so res prava kombinacija. Priprava je hitra in enostavna, zato jih pripravi le zase, za tisto tvojo posebno osebo ali pa za družbo.
Ovseni piškoti s čokolado
0 commentsRecept za piškote, polne samih dobrih sestavin, ki izgledajo luštno, pa še dobri so, je vredno imeti in čim večkrat uporabiti. V teh malih krasotcih se skrivajo ovseni kosmiči, kokos, čokolada in lešniki ali orehi. So ravno prav mehki in zelo dišeči. Pa še pripravijo se prav hitro. Res so čudoviti!
Pečen fižol v paradižnikovi omaki s pivom
0 commentsKremna paradižnikova omaka, obogatena s pivom in polna mehkega fižola, tako zelo diši in pogreje ter nasiti vse, ki bodo imeli to srečo, da jo bodo lahko poskusili. Jed lahko postrežeš s kruhom, pirejem, na rižu ali s polento. Pripraviš jo lahko vnaprej in pred postrežbo le pogreješ, prav lepo se pa tudi zamrzne.
Hitri porovi kruhki
0 commentsTi porovi kruhki so narejeni le v pol ure in so naravnost odlični. Zaradi pora in masla fantastično dišijo, super pa so za pomakanje v katero koli juho, enolončnico ali curry. In so res priročni za takrat, ko ugotoviš, da ti je zmanjkalo kruha.
Doma pripravljen bučni pire
1 commentBučni pire je pripravljen iz katere koli jedilne rumene buč – maslene, muškatne, hokkaido buče itd. Buče so na razpolago jeseni in pozimi in če takrat pireja pripraviš več in ga zamrzneš, ti bo na razpolago vse do nove sezone buč. Priprava bučnega pireja, ki ga lahko uporabiš za sladice in slane jedi, je izredno enostavna.